23948sdkhjf

Kæmpe på vej: Nu ruller det for nacellen

Når en 12 meter bred transport ruller ud ad landevejen, må den øvrige trafik vige - nu er gigantisk vindmølledel på vej til testcentret i Østerild

Ved ni-tiden tirsdag morgen blev nacellen til den store testmølle, Vestas rejser i testcentret i Østerild, flyttet de første meter på kajen på Hanstholm Havn.

Dermed havde nacellen, som vejer adskillige hundrede tons og måler over 10 meter i både højde og bredde, tilbagelagt den første lille del af turen fra havnen til testcentret. Og tilsyneladende var den del af den omkring 25 kilometer lange tur fra havnen til testcentret i Østerild plantage, der tog forholdsvis længst tid at tilbagelægge.

Det tog mere end en time, før de to store lastbiler, der trak blokvognen med den kæmpestore konstruktion, forlod havneområdet, og henad klokken 11 kunne Gert Overgaard Madsen fra transportfirmaet Torben Rafn A/S, der står for transporten, kortfattet meddele, "Vi er på vej".

Den 12 meter brede transport havde på det tidspunkt passeret bakken over Hanstholm Havn og var fremme ved rundkørslen i udkanten af Hanstholm og klar til næste etape af turen - de resterende omkring 20 kilometer til testcentret. 

Den del af turen omfatter blandt andet passage af endnu en rundkørsel ved Ræhr, inden der køres ind på først Hjardemålvej og dernæst svinges ind på Gl. Aalborgvej ved Østerild.

Mens transporten er på landevejen, er der periodisk spærret for øvrig trafik. Transporten ventes fremme i testcentret senest klokken 15. Tilbagelægges den samme tur i en helt almindelig personbil, tager det cirka en halv times tid.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Tredobbelt maskininvestering hos REA Automatdrejning
Give Steel når milepæl i storordre
Sanistål omlægger bilflåden til elbiler
Eltronic får afgørende rolle i Topsoes nye milliardfabrik
DS Gruppen vil fordoble omsætningen og ekspandere geografisk
PtX-branchen: Her er de største barrierer og forudsætninger for udrulningen af grøn brint
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Søfart
PlastForum DK

Send til en kollega

0.25