23948sdkhjf

Hosta Industries slår endnu en gang sin egen indtjeningsrekord

På trods af stor fremgang har Christian Mosevang og Hosta Industries taget afsked med 10 ansatte

Det er de færreste, der kan forudsige fremtiden med sikkerhed. Alligevel bliver danske virksomheder hvert år, når de aflægger regnskab, bedt om at komme med deres egen spådom for det kommende år.

Det gælder også Christian Mosevang. Han er administrerende direktør i stålvirksomheden Hosta Industries, der beskæftiger omtrent 70 ansatte med automatiseret stålbearbejdning.

Og for andet år i træk må direktøren konstatere, at hans spådom har ramt ved siden af. I begge tilfælde har han undervurderet Hjallerup-virksomhedens veludviklede evne til at tjene penge.

Først forudså Christian Mosevang, at salget ville falde drastisk under coronapandemien. Sådan gik det ikke. Det stak i stedet af og førte til et rekordstort overskud.

Året efter vurderede Christian Mosevang, at virksomhedens overskud ville genfinde sit mere "normale" niveau efter pandemien. Også her tog han fejl, da Hosta Industries for andet år i træk slog sin egen rekord.

Er det en slags nordjysk beskedenhed, eller overrasker virkeligheden jer bare gang på gang?

- Det er nok en blanding af begge dele, siger Christian Mosevang.

- Vi har en løbende dialog med vores kunder, og det er den viden og erfaring, som vi forsøger at kanalisere over i nogle tal og forventninger. Ingen havde for et år siden forventet, at vi ville have en energikrise netop nu. Det er altså svært at spå om fremtiden, og forventningerne er derfor sat ud fra det bedste bud på dagen.

Selvom de storslåede resultater ikke stemmer overens med de beskedne forventninger, er Christian Mosevang selvsagt tilfreds med det seneste overskud på knap 20 millioner kroner.

- Vi er ekstremt tilfredse med de resultater, vi har leveret i år og i de foregående år, siger han.

Vi er ekstremt tilfredse med de resultater, vi har leveret i år og de i foregående år Christian Mosevang, adm. direktør i Hosta Industries

Personlig triumf

Udover at være direktør er Christian Mosevang også ejer af Hosta Industries, der blev stiftet af hans far, Orla Mosevang, i 1973.

Sammen med sin bror, Søren Mosevang, overtog han virksomheden i 2014. Men efter at have drevet Hjallerup-virksomheden i et parløb, fandt brødrene sammen ud af, at det var bedst at gå hver til sit.

Det skyldtes blandt andet, at de to brødre var uenige om strategien og retningen for virksomheden. Derfor kan de seneste års resultater beskrives som en personlig triumf, da de bygger på Christian Mosevangs strategi.

- Vi har taget virksomheden tilbage til dens DNA og kerneforretning, som handler om at udføre arbejde som underleverandør. Det er den rolle, der passer bedst til os og vores DNA, siger Christian Mosevang.

Må skære til

De gentagne overskud er resultatet af, at medarbejderne har gjort en god indsats og formået at bruge produktionsmaskinerne fuldt ud. Det har sikret, at mængden af ordrer, der går ind og ud, er større end nogensinde før.

- Det er flere parametre, der går op i en højere enhed for os, siger Christian Mosevang.

Selvom medarbejderne har spillet en afgørende rolle, er det ikke alle de ansatte, der skal bære projektet videre.

Kort før sommerferien så direktøren sig nødsaget til at afskedige omtrent 10 medarbejdere. Det svarer til over 12 procent af medarbejderstaben.

Hosta Industries A/S
Tal i mio. kr. 2021 2020 2019
Nettoomsætning - - -
Bruttofortjeneste 68,020 61,685 53,524
Resultat af primær drift 25,149 22,480 7,292
Resultat før skat 25,065 22,307 6,843
Årets resultat 19,578 17,705 5,279
Balancestatus 79,986 76,792 73,367
Egenkapital 47,969 31,390 40,685
Antal ansatte 72 68 87
Kilde: CVR

Denne gang er det dog ikke spåkuglen, der er det afgørende element. Christian Mosevang har helt enkelt konstateret, at ordrebogen er mindre fyldt, end den plejer.

- Vores ordrebeholdning har været ekstraordinært høj i lang tid og er nu faldet til et mere naturligt niveau. Derfor er vi nødt til at reducere medarbejderstaben, sådan at den passer til vores produktion, siger han.

Hosta Industries oplyser ikke sin omsætning, men havde i seneste regnskabsår en bruttofortjeneste - salget fratrukket de direkte omkostninger - på 68 millioner kroner.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Tredobbelt maskininvestering hos REA Automatdrejning
Give Steel når milepæl i storordre
Sanistål omlægger bilflåden til elbiler
Eltronic får afgørende rolle i Topsoes nye milliardfabrik
DS Gruppen vil fordoble omsætningen og ekspandere geografisk
PtX-branchen: Her er de største barrierer og forudsætninger for udrulningen af grøn brint
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Søfart
PlastForum DK

Send til en kollega

0.156