23948sdkhjf

Stor fyringsrunde hos kranproducent: - Vores ordrebeholdning har været faldende

Kranproducenten HMF står over for at skulle afskedige "op mod 60 medarbejdere".  HMF kigger ind i et 2023 med lavere omsætning.

- Vi har egentlig ordrer nok inde til at lukke et fornuftigt 2022, men vores ordrebeholdning har været faldende. Så vores ordrebeholdning er mindre nu end for et år siden, fortæller Mikkel Winther Andersen, adm. direktør for HMF.

- Det er generelt på alle vores markeder, at det går lidt i stå. Vi sælger kraner til transportbranchen, og transportbranchen er afhængig af byggeriet, og når byggeriet standser op, så har det en afsmittende effekt på os, siger han.

Den aarhusianske virksomhed har i øjeblikket omkring 600 ansatte, hvilket er et højt niveau. Afskedigelserne falder ind under reglerne for masseafskedigelser, og de skal derfor forhandles med tillidsmænd og fagforeninger. Den forhandling er sat i gang.

Nybyggeri udsat

Meldingen om afskedigelserne kommer kun godt to uger efter at HMF meddelte, at virksomheden har udsat at bygge en helt ny fabrik. HMF havde planer om et nyt hovedsæde i Stilling syd for Aarhus.

- Allerede efter sommerferien kiggede vi ind i en business case omkring en flytning, der ikke kunne hænge sammen på grund af de kraftigt stigende byggepriser. Så vi besluttede at stoppe op og revurdere vores planer. Nu er vi i gang med overvejelser omkring, hvordan vi strikker en bedre plan sammen, som er økonomisk ansvarlig, siger Mikkel Winther Andersen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Scanmetals får ny storinvestor: - Vi har store planer om at ekspandere
Ceramicspeed-ejer takkede nej til pænt, trecifret millionbeløb
Maskinbygger fordobler omsætningen efter stort opkøb
Lidt flere konkurser i metalindustrien: - Vi holder skarpt øje med tendensen
Vintervejr sender energipriser på himmelflugt i december
Tyske Vestas-ansatte strejker for bedre vilkår
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Søfart
PlastForum DK

Send til en kollega

0.093