23948sdkhjf

Mangel på svejsere sætter fut i salget af svejserobotter

Virksomheder sætter fart på automatisering, fordi de ikke kan skaffe arbejdskraft. Det mærker man hos Migatronic

Det er svært at opdrive faglærte svejsere i Danmark. I alle landets regioner er der udtalt mangel på lige præcis den faggruppe, og det mærker nordjyske Migatronic, som i mere end 50 år har produceret svejseapparater til industrikunder.

- Alle virksomheder, vi taler med, fortæller, at de simpelthen ikke kan skaffe svejsere. Det er uden undtagelse, siger Torben Bang, der er salgsansvarlig for automatiserede svejseløsninger til små og mellemstore virksomheder, i en pressemeddelelse.

Alle virksomheder, vi taler med, fortæller, at de simpelthen ikke kan skaffe svejsere Torben Bang, project sales manager hos Migatronic Automation

Svejsere bliver en mangelvare

Og netop de automatiserede svejseløsninger oplever Migatronic høj efterspørgsel på. På bare to år er salget firedoblet.

Det er en udvikling, Torben Bang forventer vil fortsætte de kommende år. Tal fra STAR, Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, viser nemlig, at hele 23 procent af de opslåede stillinger for svejsere ikke blev besat i løbet af de seneste 12 måneder, og kun lidt over halvdelen af de ansatte havde de fornødne kompetencer.

I de kommende år bliver manglen endnu mere udtalt. En rapport fra Industriens Uddannelser viste i sommer, at om bare otte år vil der mangle op mod 1.900 smede, der traditionelt er den faggruppe, som varetager svejseopgaver.

Cobots er eftertragtede

Ifølge Torben Bang betyder manglen på svejsere, at især de samarbejdende robotter, eller cobots, er eftertragtede. Universal Robots leverer selve robotarmen, mens Migatronic producerer den hånd, der foretager svejsningen. Herefter kan den kodes til at lave de ønskede svejsninger, flyttes rundt og genkodes.

- Der er rigtig mange, som er nervøse for hele teknologien. De ved simpelthen ikke, om de kan finde ud af det, siger Torben Bang, og fortsætter:

- Men mange er også kommet til den erkendelse, at de ikke har andre muligheder. Enten skal de sige nej til nye ordrer eller også må de kaste sig ud i automatiseringen, konkluderer han.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Kverneland trækker flere lærlinge ind og holder fast på de ældre
Scanmetals får ny storinvestor: - Vi har store planer om at ekspandere
Ceramicspeed-ejer takkede nej til pænt, trecifret millionbeløb
Maskinbygger fordobler omsætningen efter stort opkøb
Lidt flere konkurser i metalindustrien: - Vi holder skarpt øje med tendensen
Vintervejr sender energipriser på himmelflugt i december
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Søfart
PlastForum DK

Send til en kollega

0.094