23948sdkhjf

Der er penge i bæredygtighed: Bramidan lander rekordoverskud

På trods af det seneste års uforudsigelighed, som blandt andet har resulteret i stigende inflation og manglende leveringssikkerhed, har Bramidan Holding, der producerer pappressere forbedret både top- og bundlinjen væsentligt.

I det netop afsluttet regnskab for 2021/2022 er omsætningen steget til 343 millioner kroner, og resultatet før skat er med sine 26,7 millioner kroner det bedste nogensinde.

Ifølge en pressemeddelelse fra Bramming-virksomheden skyldes fremgangen blandt andet nye regler for affaldssortering og genanvendelse samt øget fokus på bæredygtighed – en tendens, der ikke blot gælder for det danske marked.

- I dag sælger vi i mere end 50 lande. Vi går til markedet med et gennemtestet kvalitetsprodukt, og samtidig er vi i Danmark meget gode til at tænke i intelligente optimeringsløsninger. Netop dette mindset er efterspurgt i mange lande, siger CEO Henrik Helsinghof.

Bramidan sælger både direkte og igennem forhandlere i mere end 50 lande. På de markeder, hvor der sælges direkte igennem datterselskaber, har man oplevet øget efterspørgsel på især udlejning. Derfor har man succes med at stille maskiner til rådighed for et fast månedligt beløb, så kunderne ikke behøver at binde kapital i udstyret.

Investering i fremtiden

Henrik Helsinghof understreger, at det positive resultat er med til at skabe et godt fundament for yderligere investering i fremtiden. Bramidan har i løbet af det seneste år investeret betydeligt i QHSE og øget produktionskapacitet for at kunne følge med efterspørgslen.

- I en tid med betydelig usikkerhed for de fleste brancher er vi godt rustet til fremtiden, udtaler han.

Hvorvidt virksomhedernes grønne omstilling fortsat prioriteres højt, i en tid med høj inflation og faldende efterspørgsel, må tiden vise, men hos Bramidan er den strategiske retning lagt. Også selvom virksomheden lige nu oplever, at en del virksomheder er mere tilbageholdende med investeringer.

- Vi ser stadig et stort behov for affaldssortering og viljen til den grønne omstilling er godt forankret i de fleste virksomheder. Særligt vores attraktive lejeaftaler er populære, da virksomhederne nemt kan komme i gang med at forbedre deres miljøbidrag, uden de store investeringer, siger Henrik Helsinghof.

Bramidan Holding A/S
Regnskabsår 2021/2022 2020/2021
Valuta mio. DKK mio. DKK
Nettoomsætning 343,5 202,5
Bruttoresultat 67,7 35,2
Resultat af primær drift 24,5 9,9
Resultat før skat 26,7 7,1
Årets resultat 20,0 6,5
Balancestatus 340,6 319,4
Egenkapital 114,9 93,0
Antal ansatte 153 136
Kilde: CVR

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094