23948sdkhjf

Sanistål omlægger bilflåden til elbiler

Fra næste år er det slut med at vælge benzin og diesel, når medarbejdere hos Sanistål skal vælge firmabil. Den skal være på el

Sanistål arbejder målrettet på at reducere sit klimaaftryk markant, og nu er turen kommet til virksomhedens firmabiler. Fra 1. januar 2023 vil medarbejdere i Sanistål alene kunne vælge en el-firmabil.

- Sanistål er en ansvarlig virksomhed, og vi har konstant fokus på at reducere vores klimaaftryk. Det er vores ambition, at Sanistål skal være net-zero senest i 2030. Et stort skridt på vejen tages nu, hvor vi har besluttet at omlægge hele vores bilflåde til elbiler, siger Claudio Christensen, CEO i Sanistål, i en pressemeddelelse.

Biler er den største post i Saniståls klimaregnskab

I dag er CO2-udledningen fra firmabilerne den største post i klimaregnskabet. Hele 42 procent af Saniståls samlede CO2-udledning stammer fra 181 firmabiler, hvoraf langt de fleste kører på diesel eller benzin.

- Vi har frem til nu forsøgt at motivere vores medarbejdere til at vælge en el-firmabil, men vi må erkende, at det går for langsomt, hvis vi virkelig vil gøre en forskel for miljøet. Derfor har vi besluttet, at det fra næste år ikke længere er en mulighed at få en firmabil, der kører på diesel eller benzin. Alle nye firmabiler i Sanistål vil fremover være elbiler, siger Claudio Christensen.

Vi har frem til nu forsøgt at motivere vores medarbejdere til at vælge en el-firmabil, men vi må erkende, at det går for langsomt, hvis vi virkelig vil gøre en forskel for miljøet Claudio Christensen, CEO i Sanistål

Næste år bliver der sat ladestandere op ved 15-20 Sanistål-lokationer rundt omkring i landet.

Glad for at køre i en bil, der ikke forurener

Kim Trandberg Kjøller var den første sælger i Sanistål, der skiftede til en elbil. Det er nu mere end et år siden, og han er glad og tilfreds med, at han nu belaster miljøet mindre.

- Jeg har det godt med at køre rundt i en bil, som ikke forurener. Vi skal jo passe på vores fælles miljø, så der også er noget tilbage til vores børn og børnebørn, siger Kim Trandberg Kjøller.

Han synes, at det er en god ide, at alle hans kolleger nu også kommer til at køre elbil.

- Elbiler er helt klart vejen frem, og jeg har kun gode erfaringer. Det er behageligt og sjovt at køre elbil, og så sender det et godt signal til omverdenen om, at Sanistål er en ansvarlig virksomhed, der gerne vil passe på miljøet, siger han.

Omlægningen af Saniståls bilflåde vil foregå over de næste tre år i takt med, at de nuværende firmabiler skal skiftes. Det er forventningen, at der kun er elbiler i Saniståls bilflåde i løbet af 2027.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
25 procent flere gik konkurs i januar: Så mange mistede jobbet
Siemens Gamesa presser MW-priserne i vejret
Udspil fra EU-Kommissionen  skal styrke virksomheder i konkurrencen med USA og Kina
Eltronic Group stifter nyt datterselskab
Grøn omstilling i fokus når smedenes konkurrenceopgave afsløres til DM i Skills
Ferrum Group samler aktiviteterne og udnævner nye direktører
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Søfart
PlastForum DK

Send til en kollega

0.109