23948sdkhjf

Måtte sælge ud af faderens firma for at betale arveafgift

Sjællandske Scanmetals, der udvinder metaller ud af asken fra forbrændingsanlæg, fik for nylig kapitalfonden Core Sustainability Capital ind som ny investor.

Det var dog slet ikke meningen, at der skulle en ekstra investor ind, skriver Finans.dk.

Ejerskabet var fordelt med 60 procent til stifterne Ejvind Pedersen og Klaus Sell, mens Kirk Kapital ejede de resterende 40 procent.

Klaus Sell døde imidlertid i 2020, og de to arvinger stod med et problem. De ville egentlig gerne beholde ejerandelen, fortæller sønnen, Jesper Sell, men det krævede, at de kunne betale 42 procent i skat af ejerandelen, samt en række ejendomme deres far ejede, og derefter 15 procent i arveafgift.

Løsningen blev derfor, at de solgte stort set alle ejendomme samt reducererede ejerandelen i Scanmetals til 11-12 procent.

- Men da min gode ven døde, var hans arvinger nødt til at sælge ud af aktierne for at betale afgift og skat. Kirk Kapital ville ikke op og eje mere end 50 procent, og jeg havde ikke pengene til at købe de 10 procent, der skulle sælges. Derfor blev vi enige om at få en ny ejer ind. Men det har været et helvede at gennemføre handlen i år, siger medejer Ejvind Pedersen til Finans.dk.

Han understreger dog at han ikke har noget imod den nye investor, men finder det forkert, at arvinger er nødt til at sælge ud i et marked, hvor aktiekurserne er faldet betragteligt.

Originalartikel: https://finans.dk/erhverv/ECE14650809/doedsboer-er-ramt-dobbelt-haardt-af-nedturen-i-2022/?st=1

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109