23948sdkhjf

Ny drejebænk øger effektiviteten og forbedrer arbejdsmiljøet

Hos Rynkeby Maskinfabrik har man netop opgraderet produktionslinjen med en  drejebænk fra Mazak Danmark, der i kombination med en robotstyret produktionscelle giver en hurtigere, mere ensartet produktion – og færre tunge løft for medarbejderne.

Danske produktionsvirksomheder er i hård konkurrence om at kunne levere produkter af høj kvalitet til attraktive priser, og derfor er der bud efter nye, højteknologiske maskiner. Hos Rynkeby Maskinfabrik valgte man eksempelvis for nyligt at opgradere produktionsfaciliteterne med en Mazak HQR 200MSY, der i samarbejde med en robotcelle fra QRS A/S nu har effektiviseret produktionen væsentligt.

“Vi er i en evig kamp om at være konkurrencedygtige, og med den nye løsning har vi fået en mere rationel måde at producere på. Det gør også, at vi får et endnu mere ensartet og højt kvalitetsniveau på vores produkter,” forklarer fabrikschef Morten Rasmussen fra Rynkeby Maskinfabrik.

Drejebænk med robotcelle

Den leverede CNC-drejebænk udmærker sig ved at have to spindler med en afstand på 1300 mm, hvilket gør den i stand til at færdigbearbejde selv store stålrør på én gang – hvor man før har måttet flytte emnerne fra én maskine til en anden. Desuden kan de to spindler supplere hinanden og dermed forkorte produktionstiden. Det er bl.a. derfor, at Mazak HQR 200MSY er en populær drejebænk, forklarer salgskonsulent Jens Christian Jensen fra Mazak Danmark:

“Vi leverer rigtig mange HQR-maskiner til danske kunder, ofte i kombination med robotløsninger af forskellig slags. I det pågældende projekt havde vi et tæt samarbejde med QRS A/S, så kunden fik et fikst og færdigt produkt leveret – det er en plug and play-løsning, når vi går ud ad døren.”

For Mazak Danmark har det været en lærerig proces:

“Når vi laver samlede løsninger med robotleverandører kan det godt tage en måneds tid at få det hele sat op, men vi kom godt i havn med projektet, der blev færdigt lige før sommerferien,” siger Jens Christian Jensen.

Forbedret arbejdsmiljø

Hos Rynkeby Maskinfabrik håndterer det nye produktionsanlæg store emner i rustfrit stål, der skal fræses og drejes. I kraft af robotløsningen slipper man nu for de manuelle løft af de tunge rør.

“Ud over at vi har fået optimeret produktionen, har vi også opnået den sidegevinst, at vi har forbedret arbejdsmiljøet, fordi vi minimerer antallet af manuelle håndteringer af de tunge emner,” slutter Morten Rasmussen.

FAKTA: Yamazaki Mazak Danmark

Yamazaki Mazak er en international virksomhed specialiseret i avancerede teknologiløsninger herunder Multi-Tasking, Hybrid Multi-Tasking, 5-akset, fræsning, drejning, CNC styringer, laserskæremaskiner og automationsløsninger.

Se mere på www.mazakeu.dk

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078