23948sdkhjf

Dansk reparationsværft nærmer sig milliarden i ny rekord

Nordeuropas største reparationsværft, der ligger i Munkebo uden for Odense, brager op i omsætning, som for første gang nogensinde nærmer sig den runde milliard med 979 millioner kroner i omsætning

Danmarks næststørste værft målt på omsætning, Fayard, kom ud af regnskabsåret 2021/2022 med en omsætning på 979 millioner kroner og nærmer sig dermed den runde milliard med denne rekordomsætning. Også overskuddet tog et pænt hop og  blev på 155 millioner kroner før skat, hvilket er ligeledes er rekord. 

Året før var omsætningen 863 millioner kroner og overskuddet på 113 millioner kroner før skat, og året forinden, i 2019/2020, blev overskuddet på 110,7 millioner kroner før skat og omsætningen på 857,3 millioner kroner.

Så det forløbne års vækst er markant, og det er ikke uden grund, at værftet, som er Nordeuropas største reparationsværft, betegner resultatet som "klart tilfredsstillende" i den pressemeddelelse, som værftet har offentliggjort her til morgen. 

Servicerer bredt i maritim sektor

Om de markeder, hvor værftet har hentet de lukrative opgaver, forklarer værftets ejer og direktør Thomas Andersen.

- Vi servicerer bredt forskellige segmenter i den maritime sektor, hvor vores faste kunder indenfor særligt ro-ro, færger, tank og offshore/supply er helt centrale. Hvis vi hertil skal fremhæve nogle specielle projekter i år, så har vi blandt andet bistået med en konvertering af et LNG-tankskib til en flydende LNG-terminal, som har forøget kapaciteten til gasforsyningen til Europa via terminaler i Holland. Det bygger videre på vores erfaring indenfor håndtering af LNG-tankskibe, siger han, og fortsætter:

- Vi har derudover håndteret en større opgradering af et vindmølleinstallationsskib til at kunne håndtere de større havvindmøller, som bygges til installation på havet – også her er vi således et centralt led i at få implementeret den grønne omstilling.

Forventer lavere resultat 

Selv om Fayard betragter resultatet for det forløbne år, der regnskabsmæssigt sluttede 30. september 2022, som klart tilfredsstillende, så forventer værftet ikke, at væksten fortsætter, tværtimod.  

"Forventningen for det kommende regnskabsår er med høj udnyttelse og brug af vores kapacitet med et resultat, som forventes under niveauet for regnskabsåret 2021/2022", skriver Fayard, dog uden at komme med en forklaring på den forventede nedgang. 

Værftet er ellers klar til at modtage større og flere skibe med udvidelsen af den største dok på værftet, som Thomas Andersen fremhæver, og der bliver foretaget løbende investeringer. 

- Som maritim servicevirksomhed og turnkey-leverandør investerer vi løbende i at vedligeholde og styrke vores kapacitet og produktionsapparat, og vi er således klar til fortsat at bidrage med løsninger til den maritime sektors proces mod CO2-neutral transport i 2050 ved brug af bedst tilgængelig og ny teknologi, siger han.

Karstensens størst på omsætning

Danmarks største værft målt på omsætning er nybygningsværftet Karstensens i Skagen, som i 2021 havde en omsætning på 1,4 milliarder kroner.

Landets tredjestørste værft målt på omsætning er Orskov i Frederikshavn, som i seneste regnskabsår 2020/2021 havde en omsætning på 680 millioner kroner.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141