23948sdkhjf

Ny strategi skal fordoble Semco Maritimes omsætning

Den esbjergensiske offshore-virksomhed har de seneste år skabt fremdrift med afsæt i strategien First Choice. Den sikrede en vækst i omsætningen på 29 procent fra 2019 til 2021 med et løft i driftsindtjeningen (ebitda) før særlige poster på 52 procent i samme periode. Samtidig er ordrebeholdningen mere end femdoblet til 4,8 milliarder.

På det fundament lancerer Semco Maritime nu strategien ”Sustainable Growth” inden udløb af den nuværende strategiperiode i 2023.

Fremrykningen sker ifølge Esbjerg-virksomheden for at skabe de bedste rammer for at udnytte vækstmulighederne i markedet for offshore-vind, der ventes firedoblet i 2030, og olie- og gasmarkedet, der byder på gode muligheder inden for drift, vedligeholdelse og optimering af eksisterende installationer.

Derudover vil Semco Maritime udnytte sine kompetencer fra planlægning, indkøb, opførelse og installation (EPCI) i offshore-projekter for at bidrage til udviklingen af det voksende marked for PtX-projekter.

- Vi har skabt gode resultater og et stærkt momentum i forretningen i de senere år, og vi er glade for at kunne lancere en ambitiøs strategi, der vil accelerere Semco Maritimes vækst og samtidig øge vores bidrag til omstillingen af den globale energisektor. Alle dele af forretningen står stærkt i markedet og vil bidrage til at nå vores målsætninger i de kommende år, der byder på enestående muligheder for Semco Maritime, siger Steen Brødbæk, administrerende direktør i Semco Maritime.

Den nye strategi skal løfte omsætningen til 6 milliarder kroner i 2027 fordelt med 65 procent i Renewables-forretningen og 35 procent i Oil & Gas-forretningen. Samtidig skal indtjeningen styrkes, så overskudsgraden (ebitda før særlige poster) kan løftes til omkring 7 procent.

Udover indtjeningsmålene har Semco Maritime fokus på syv andre overordnede målsætninger. Det gælder blandt andet nedbringelse af antallet af arbejdsulykker til 0, at opnå CO2-neutralitet for egne aktiviteter i 2030 samt at 36 procent af omsætningen skal komme fra drift, vedligeholdelse og optimering (OPEX).

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094