23948sdkhjf

Krig og strategiændring har ført Primodan mod nye markeder

Med krigen i Ukraine var to markeder pludselig ude af spil for Primodan.

Men ved at udvide sortimentet og søge mod nye markeder har Primodan kunnet undgå store tab, efter aktiviteten stort set er blevet lukket ned i Rusland og Ukraine. Det skriver sn.dk.

Et af de nye markeder, der har åbnet sig op, er i Chile i Sydamerika. 

- Vi er i gang med at levere udstyr til Chile, og det er meget inden for gul ost. Vi har fastansat en programmør i Chile til support og opsætning af anlæggene. Vi har også jævnligt folk i Chile, og jeg skal også selv derned til januar, fortæller administrerende direktør, Lars Henriksen, til mediet.

Lars Henriksen oplyser desuden, at Primodan også søger mod Kina, Thailand, Australien og New Zealand, mens Mellemøsten fortsat er et kernemarked for virksomheden, der producerer hygiejniske maskiner og procesanlæg til fødevareindustrien, hovedsageligt mejerisektoren.

Uroligt marked påvirker bundlinjen

I det nyligt offentliggjorte regnskab for 2021/2022 kunne Primodan præsentere et overskud på 1,7 millioner kroner mod 4,6 millioner kroner året før.

I det indeværende regnskabsår forventer ledelsen et mindre fald i årsresultater som følger af øgede energiomkostninger og uro på markedet grundet krigen i Ukraine.

Primodan har i mange år mest af alt fremstillet anlæg til produktionen af hvid ost (feta), men i de seneste par år er virksomheden også begyndt at fremstille anlæg til produktionen af gul ost.

Virksomheden har omkring 70 medarbejdere. Hovedkvarteret ligger i Vipperød i Nordvestsjælland og Primodan har også en afdeling i Silkeborg, Tyrkiet - og nu også i Chile.

Originalartikel: https://www.sn.dk/holbaek-kommune/primodan-finder-nye-eksportmarkeder/

PRIMODAN A/S
Regnskabsår 2021 2020 2019
Valuta mio. DKK mio. DKK mio. DKK
Bruttofortjeneste 38,4 38,7 24,1
Resultat af primær drift 3,9 6,2 -7,6
Resultat før skat 2,3 5,1 -9,3
Årets resultat 1,7 4,6 -7,8
Balancestatus 71,9 56,1 44,5
Egenkapital 20,7 18,6 2,2
Kilde: CVR

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.268