23948sdkhjf

Orskov Yard opnår sit hidtil bedste resultat

Med en bundlinje på 52 mio. kr. har Orskov Yard landet sit bedste resultat nogensinde

Der er fuld tilfredshed med årets resultat fra Orskov Yard, der i regnskabsåret 2021/2022 kunne konstatere en bundlinje på 52 mio. kr. ud af en omsætning på 699 mio. kr. I en pressemeddelelse om regnskabet angiver Orskov da også fuld tilfredshed med resultatet.

Administrerende direktør Lars Fischer fortæller, at der er flere ting, der har spillet ind i forbindelse med det gode resultat.

- Kunderne kommer primært til Orskov Yard pga. vores geografiske placering, høje faglighed og serviceniveau. Vores medarbejderstab og leverandører arbejder ofte døgnet rundt for at sikre, at skibene bliver tilbageleveret til kunderne til aftalt tid, på trods af et øget arbejdsomfang i værftsperioden, siger han.

Omsætningen i 2020/21 var på 680 mio. kr.

Lars Fischer peger desuden på, at selskabet i hele regnskabsåret har haft fuld udnyttelse af de udbyggede værftsfaciliteter, hvor det nye værftsområde inklusiv Dok 5 har bidraget betydeligt til værftets høje aktivitetsniveau. Desuden har Orskov opført et 1600 m2 stort rør- og maskinværksted, som er taget i brug i foråret 2022. 

- Via værkstedet og værftets ansatte tilbydes moderne faciliteter og et højt kompetenceniveau for blandt andet mekaniske overhalingsopgaver af propellerudstyr, thrustere, ror og spil, hvilket anerkendes af værftets kunder og samarbejdspartnere, påpeger direktøren.

Alsidige opgaver

Også værftets øvrige dokke og produktionsfaciliteter har været godt udnyttet i store dele af regnskabsåret, hvor værftet dokkede det største skib der til dato har anløbet værftet målt på bruttotonnage - et ultra-luksuriøst krydstogtskib fra et amerikansk rederi. Ligeledes har værftet udført en større ombygning af et krydstogtsskib i ekspeditionsklassen.

Orskov Yard udvider med ny satsning

- Vi udfører reparation og ombygning af mange forskellige skibstyper, hvor segmenternes investering i opgradering og ombygning af skibene ofte er afhængige af samfundstendenser og ændringer i blandt andet fragtrater, passagertal, oliepris, kvoter, lovændringer eller nye energikilder. Som en konsekvens deraf, har vi i regnskabsåret udført mange og store opgraderinger af nordatlantiske fabrikstrawlere, offshore-skibe og tankskibe. I tråd med den grønne omstilling oplever vi ligeledes en øget aktivitet indenfor ombygning og service af skibe der vedligeholder offshore vindmølleparker, såkaldte Windfarm Service Operation Vessels (SOV), uddyber administrerende direktør, Lars Fischer.

I tråd med den grønne omstilling oplever vi ligeledes en øget aktivitet indenfor ombygning og service af skibe der vedligeholder offshore vindmølleparker, såkaldte Windfarm Service Operation Vessels (SOV) administrerende direktør, Lars Fischer

Direktør Christina Ørskov gør i pressemeddelelsen opmærksom på selskabets fokus på at sikre en højt kvalificeret arbejdsstab, som kan imødekomme kundernes krav.

- Vi har kontinuerligt fokus på sikkerhed, arbejdsmiljø samt uddannelse. Vi har pt. 23 lærlinge, som er under uddannelse som smed eller skibsmontør hos os. Dette vil også være et af vores fokusområder i de kommende år sammen med en accelereret fokus den grønne omstilling, siger hun.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Nordmark laver lokalt opkøb
Industridirektør bor på Nørrebro, men bærer på en stor fodboldskuffelse fra hjembyen
Store forventninger til årets hi-messe
Mekoprint om langvarigt generationsskifte: - Vi har brugt unødigt mange kræfter på det
Lærling: - Virksomheden tager hånd om os
25 procent flere gik konkurs i januar: Så mange mistede jobbet
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Søfart
PlastForum DK

Send til en kollega

0.11