23948sdkhjf

F35-leverandører har brugt 1 milliard dollars hos danske leverandører

Det danske forsvar forventes at bruge cirka 50 milliarder kroner på anskaffelse og vedligehold af nye F35-kampfly.

Der kommer dog også en del penge den anden vej. Selv om Lockheed Martin, der producerer flyene, og Pratt & Whitney, der producerer motorerne, ikke er omfattet af de sædvanlige modkøbsaftaler, har de alligevel lagt en del ordrer hos danske leverandører. Det skriver Børsen.

En opgørelse fra Erhvervsstyrelsen viser, at de to producenter frem til og med 2021 har afgivet ordrer for mere end 1 milliarder dollars. 33 procent er afgivet af Lockheed Martin, 1 procent af Pratt & Whitney, og de resterende 66 procent af Lockheed Martins underleverandører.

- Det er et super værdifuldt samarbejde. Fordi amerikanerne er så markante, og fordi det er så svært at komme ind på det amerikanske forsvarsmarked, har det store perspektiver at være tæt på. Kun de allerbedste virksomheder kommer gennem nåleøjet. At det lykkes for danske virksomheder understreger, at de er i verdensklasse, siger Joachim Finkielman, direktør for Forsvar og Sikkerhed i Dansk Industri, til Børsen.

Forventningen er, at danske virksomheder i F35-programmets levetid vil modtage ordrer for mindst 14,5 milliarder kroner.

Originalartikel: https://borsen.dk/nyheder/virksomheder/indtaegter-fra-f-35-fly-runder-1-mia-dollar?b_source=borsen&b_medium=row_17&b_campaign=news_2

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14