23948sdkhjf

Kranproducent vil strømline produktionen med svejseautomatisering

Kranproducenten HMF kan bedst beskrives som en klassisk dansk produktionsvirksomhed, hvor digitalisering, automatisering og udnyttelse af data løbende får større betydning i hele virksomhedens værdikæde.

Som et led i denne udvikling har HMF valgt Migatronic Automation som leverandør og samarbejdspartner til at skabe og etablere en ny, højteknologisk svejseproduktion.

Datadrevet og automatiseret produktion skal give bedre kundeoplevelser

Kranproducenten har planer om at udvikle en højteknologisk produktion, hvor både produktion og data kommer til at spille en væsentlig rolle i virksomhedens digitale udvikling. Målet er i sidste ende at skabe bedre kundeoplevelser og desuden fremtidssikre produktionen og dermed bevare arbejdspladser i Danmark.

Samarbejdet med Migatronic Automation er derfor et vigtigt skridt i denne retning, og de to virksomheder har startet et pilotprojekt op, kaldet Future Lab, der handler om at lave et midlertidigt fabriksafsnit. Formålet er at teste, hvordan man opbygger et fuldautomatisk setup på nogle af de arbejdsgange, HMF har i deres svejseproduktion dag.

- Automatiseringen er en vigtig brik i vores digitale udvikling for blandt andet at skabe bedre kundeoplevelser. Helt grundlæggende har vi planer om at skabe et digitalt flow for hele processen, fra en ny kran skabes i R&D, til kranen lanceres kommercielt på markedet, så vi kan understøtte og hjælpe vores kunder gennem hele kranens levetid. Vi har allerede implementeret systemer, som gør det muligt at dele krandata og informationer på tværs af online-platforme, og nu går vi skridtet videre med mere automatisering og robotteknologi i vores produktion, udtaler Christian Myrhøj, projektleder ved HMF Group.

Overordnet skal digitalisering og automatisering være med til at sikre en mere ensartet, effektiv og skalérbar kranproduktion. Desuden skal det skabe en forbedret sporbarhed af kranerne og de krankomponenter, de består af, således at man fra hovedkontoret eksempelvis hurtigere kan finde og sende den præcise reservedel til den pågældende kran i marken.

Fabriksafsnit i miniformat

Pilotprojektet Future Lab udvikles på en utraditionel måde, da det ikke bliver bygget på HMF’s egen matrikel i Højbjerg, men hos Migatronic Automation i Aabybro i Nordjylland. Her er der både lokaler samt adgang til de specialister, der for alvor skal rykke grænserne for fremtidens fabrik, fortæller project sales manager hos Migatronic Automation, Klaus Waenerlund Kristensen:

- Vi er allerede godt i gang med at etablere det nye fabriksområde i miniskala, hvor HMF’s fremtidige svejseproduktion skal forfines med blandt andet tests af nye svejserobotløsninger, automatisk transport af emner, produktionsstyringssystemer og meget mere. De data, maskinerne genererer, kommer til at danne baggrund for HMF’s videre arbejde med automatiseringsprocesser i fremstillingen af kraner.

- Future Lab er et utroligt spændende projekt, hvor vi har et stort fokus på HMF’s fremtidige ønsker. Dette var også hovedårsagen til, at vi valgte at stille vores egne lokaler til rådighed, hvor vi blandt andet kan følge udviklingsprocessen tæt og sikre, at alle HMF’s krav bliver indfriet, tilføjer han.

Når det midlertidige fabriksafsnit kører med en stabil, datadrevet produktion, vil det automatiserede produktionssystem efterfølgende blive implementeret i HMF’s nuværende produktion i Højbjerg ved Århus – og på sigt i en ny fabrik.

Pilotprojektet ventes færdig i løbet af 2023.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11