23948sdkhjf

Beritech ser ind i travlt 2023

Den nordjyske stålvirksomhed er vokset kraftigt i 2022, men der slækkes ikke på ambitionerne i det nye år

For Beritech Group blev 2022 på mange måder et hektisk år. Opkøbet af virksomhederne Rutek og AMT Maskinteknik samt købet af en andel af Coby-Design bragte nye kompetencer og medarbejdere til koncernen, så man nu er mere end 200 ansatte. Omsætningen steg til cirka 340 millioner kroner, og som kronen på værket blev indehaver Bent Larsen i november kåret til Årets Ejerleder i Nordjylland.

- Sidste år ansatte vi alene heroppe i Aalborg 74 personer. Så det er gået over al forventning, og det er også gået hurtigere, end jeg havde regnet med. Men når man vokser så hurtigt, er alting ikke bare lyserødt, konstaterer Bent Larsen.

Et svært marked

Han hentyder blandt andet til, at den kraftige vækst hos Beritech også stiller øgede krav til hele organisationen.

Personligt har 2022 været et hårdere år, end jeg kan huske, jeg har haft tidligere Bent Larsen, direktør og indehaver af Beritech

- Personligt har 2022 været et hårdere år, end jeg kan huske, jeg har haft tidligere. Det har været et meget svært marked, som har været præget af nogle ting ude i verden, man ikke kunne forudsige. For første gang i min tid som selvstændig har vi tabt penge på en kunde, som pludseligt gik konkurs, og vi har måttet sande, at ikke alle de ordrer, vi har fået med ind gennem opkøbene, har været lige gode, og en enkelt har været decideret dårlig for os, fortæller Bent Larsen, som dog samtidig understreger, at man lærer noget nyt hver gang.

- Hvis man tog en vægtskål, vil jeg dog alligevel mene, at den tipper til den positive side. Vi er nået utroligt langt på kort tid, tilføjer han.

Beritech blev etableret i slutningen af 2020 ved opkøbet af skæreforretningen Danish Laser Technology. I løbet af de lidt mere end to år har Beritech udviklet sig til at være specialister indenfor blandt andet design, fremstilling af tankløsninger, stålbearbejdning og konstruktion samt fremstilling af svejste konstruktioner i rustfri stål.

Konsolidering og stabilisering på programmet

I 2023 er forventningen, at omsætningen kommer op at runde 600 millioner kroner, men agendaen byder også på en anden ting, nemlig en øget strukturering og strømlining af koncernen, der i dag har fabrikker i Nørresundby, Aalborg, Randers og Vesløs i Thy.

- Vi kommer til at konsolidere os forstået på den måde, at vi skal have indopereret alle de mange systemer og bygge oven på de ting, vi har – kigge mere langsigtet. Jeg vil meget gerne have, at den virksomhed skal bestå i mange år, også når jeg ikke er her. Jeg tror, at det ben, vi har fået i pharma-industrien, kan stabilisere det, fortæller Bent Larsen.

Åben for flere opkøb

Den kendte strategi med opkøb og geografisk ekspansion kommer vi dog også til at se mere af i 2023, lover Bent Larsen

- Hvis vi ser virksomheder, der har den kompetence, der skal til og passer ind, så vil vi fortsætte med at gøre det. Det er helt klart. Hvis jeg kigger hen omkring 2024, så vil jeg helt klart tænke, at der bliver noget udenlandsk, som vi investerer i for at få os placeret et sted uden for Danmarks grænser, siger Beritech-ejeren.

Han har også allerede konkrete planer om en ny afdeling i Danmark, men kan endnu ikke løfte sløret for, hvor den bliver placeret.

Flere hænder og hoveder

Derudover peger han også på medarbejdersiden som noget, der kommer endnu mere i fokus – både på operationelt og strategisk niveau.

- Det er klart en udfordring at finde alle de folk, vi skal bruge og rekruttere mange på samme tid, konstaterer Bent Larsen.

På ledelsesgangen har han i 2022 blandt andet fået selskab af en ny CTO, og der er mere under opsejling for at sikre, at Beritech kan indfri sit potentiale i de kommende år.

- Vi kommer også til at øge i bestyrelsen, som bliver udvidet med nogle kendte navne. Vi kommer til at lave en anden strategiplan og kommer til at markedsføre os på en anden måde, forklarer Bent Larsen.

Store investeringer skal tage virksomheden til næste niveau

Foden skal nemlig ikke lettes fra speederen i de kommende år. En omsætning på 1 milliard kroner i løbet af tre-fire år har tidligere været nævnt som en ambition, men Bent Larsen erkender, at det kræver noget helt ekstraordinært at nå dertil.

- Selvfølgelig har jeg da en ide om det, men den bliver svær. For når du når op omkring 500-700 millioner, så skal der ske noget radikalt i en virksomhed. Der skal også investeres meget mere til næste skridt. Det er ikke med rystende hånd, men med respekt for, hvordan vi gør det. Det skal gøre os stærke nok på sigt ude i verden, så vi har en vis power, fortæller Bent Larsen.

- I dag er vi begunstiget af, at vores kunder inden for pharmaindustrien køber af os, men vi vil gerne sprede det ud. Der skal vi bare have nogle andre muskler. Du er nødt til at være andre steder, måske have kontor i udlandet, og det koster bare mange penge. Jeg kommer til at bruge mange flere penge på strategi i de kommende år for at sikre mig, at virksomheden kan fortsætte sin udvikling, slutter han.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Nordmark laver lokalt opkøb
Industridirektør bor på Nørrebro, men bærer på en stor fodboldskuffelse fra hjembyen
Store forventninger til årets hi-messe
Mekoprint om langvarigt generationsskifte: - Vi har brugt unødigt mange kræfter på det
Lærling: - Virksomheden tager hånd om os
25 procent flere gik konkurs i januar: Så mange mistede jobbet
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Søfart
PlastForum DK

Send til en kollega

0.11