23948sdkhjf

Grøn omstilling i fokus når smedenes konkurrenceopgave afsløres til DM i Skills

I dag skydes DM i Skills i gang i Fredericia af H.K.H Kronprins Frederik, hvorefter konkurrencerne for alvor begynder og dørene åbner for publikum. 

Det er også her, at smedenes konkurrenceopgave afsløres, og de forventede 50.000 publikum er velkommen til at følge dem og de øvrige konkurrencedeltagere tæt og se deres håndværk.

I forbindelse med DM i Skills er den grønne energiomstilling blevet en del af smedefagets konkurrenceopgave. 

Poul Lysholt Jørgensen, der er underviser på smedeuddannelsen hos EUC Lillebælt / Videnscenter Procesteknologi i Fredericia, har stået for at tegne og designe konkurrenceopgaven i tæt samarbejde med Industriens Uddannelser-UG2 Smede og Svejseteknik.

- Det er ikke meget vi kan afsløre om opgaven, fordi den er hemmelig op til selve konkurrencen, men jeg kan sige så meget, at det er et emne, der indgår i den grønne energiomstilling. Bag opgaven er der en del sponsorer, og uden dem ville det ikke være muligt at have så meget frihed til at designe opgaven – fortæller Poul Lysholt Jørgensen.

Gode samarbejdspartnere har inspireret til konkurrenceopgavens udformning

Smedenes konkurrenceopgave er blevet til i samarbejde med partnerskabet Triangle Energy Alliance (TEA) og virksomhederne Process Engineering og Airco Process Technology, der alle tre har kerneopgaver inden for grøn energiomstilling. 

Især Process Engineering og Airco Process Technology har inspireret til opgavens udformning og kunnen.

I Power to X-partnerskabet for Trekantområdet, Triangle Energy Alliance, er man meget tilfreds med, at smedekonkurrencen til det årlige Danmarksmesterskab for unge fra erhvervsuddannelserne har fokus på grøn energi. Det er nemlig der fremtiden ligger for de næste generationer.

- Det kan siges ret enkelt. Allerede i dag skriger virksomhederne efter medarbejdere med de rigtige kompetencer, og behovet for blandt andet dygtige smede kommer kun til at stige de kommende år i takt med, at de grønne ambitioner omsættes til konkrete investeringer i Trekantområdet. Derfor kan vi også kun opfordre kyndige unge mænd og kvinder til at søge i retning af de grønne erhvervsuddannelser -
siger Søren Schmidt Thomsen, direktør i Triangle Energy Alliance.

De 45 DM-vindere kåres den 4. februar, og konkurrencen afsluttes med et brag af en fest.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094