23948sdkhjf

Siemens Gamesa presser MW-priserne i vejret

Torsdag offentliggjorde Siemens Gamesa sit regnskab for første kvartal af det forskudte regnskabsår 2022/2023.

Allerede for små to uger siden fik vi et smugkig, som viste et driftsunderskud på 5,7 milliarder kroner, blandt andet belastet af store garantiforpligtelser og nedskrivninger.

Siemens Gamesa har som resten af vindmølleindustrien været hårdt plaget af stigende omkostninger på alt fra råvarer og komponenter til transport og energi. Derfor har man forsøgt at presse salgspriserne op, og det er faktisk lykkedes.

I sit regnskab oplyser Siemens Gamesa, at den gennemsnitlige salgspris på selskabets onshore-møller beregnet over de seneste 12 måneder fra første kvartal var på 0,88 millioner euro (6,6 millioner kroner) per MW. Det var en stigning på 31,7 procent sammenlignet med året før.

I første kvartal isoleret set var den gennemsnitlige salgspris per MW på 0,95 millioner euro (7,1 millioner euro) mod 0,76 millioner euro (5,7 millioner kroner) sidste år. 74 procent af Siemens Gamesas ordreindgang kom i kvartalet fra onshore-projekter.

Dermed følger Siemens Gamesa konkurrenten Vestas, som i sit seneste kvartalsregnskab, for tredje kvartal 2022, nåede en gennemsnitlig salgspris for onshore-møller på 1,06 millioner euro (7,9 millioner kroner) per MW mod 0,81 millioner euro (6,0 millioner euro) året før.

Se nøgletal for:
Læs mere om: vindmøller
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.312