23948sdkhjf

Dansk Metal: Her er alternativet til afskaffelsen af store bededag

- Regeringen har afvist alle de fornuftige argumenter for at bevare store bededag med, at de har brug for det ekstra arbejdsudbud, det giver. Nu viser vi en anden vej, som giver et arbejdsudbud, der er tre gange så stort. Det er på tide, at regeringen lytter til de store folkelige protester,siger forbundssekretær og ansvarlig for uddannelse i Dansk Metal Kasper Palm i en pressemeddelelse.

Dansk Metal har fået Arbejderbevægelsens Erhvervsråd til at regne på, hvor stort arbejdsudbud Danmark kan få ud af, at vi lever op til målsætningerne på uddannelsesområdet om, at 30 procent af en ungdomsårgang skal have fuldført en erhvervsuddannelse, og at 90 procent af en ungdomsårgang skal have en ungdomsuddannelse.

Analysen viser ifølge Dansk Metal, at selv små ændringer har meget store effekter på arbejdsudbuddet og på dansk økonomi. Hvis f.eks. gennemsnitligt én person i hver gymnasieklasse i stedet tager en erhvervsuddannelse, vil det alene hæve arbejdsudbuddet svarende til afskaffelsen af store bededag.

- Der er et kæmpe potentiale i, at flere unge tager en erhvervsuddannelse. Dét er nøglen til at få et markant større arbejdsudbud, og at vi som samfund har råd til alle de investeringer, som regeringen taler om - fra forsvaret til bedre velfærd. I stedet for stædigt at holde fast i en dårlig og forkert beslutning om at afskaffe store bededag, så bør regeringen og resten af Folketinget sætte alle sejl til for at få ført målsætningerne på uddannelsesområdet ud i livet, siger Kasper Palm.

Mere end 460.000 danskere har skrevet under på, at de vil bevare store bededag og er imod afskaffelsen af helligdagen. Søndag mødte ca. 50.000 danskere op til demonstration på Christiansborg Slotsplads.

Regeringen påstår selv, at gevinsten ved at afskaffe store bededag er et forøget arbejdsudbud pr. år svarende til 8500 personer. Analysen fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd viser, at der er et potentiale for at øge arbejdsudbuddet med 26.000 fuldtidspersoner, hvis man gennemfører målsætningerne på uddannelsesområdet.

Kommenter artiklen (1)
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Nye kunder har erstattet russiske ordre hos Aabo-Ideal
Hjernø Værktøjsfabrik er under rekonstruktion
Lærlinge? Nu trykker du på ligtornen
14 mænd dømt: Virksomhed blev ufrivilligt midtpunkt i stor narkosag
Organisationer undrer sig over finanslov: Hvor er pengene til flere faglærte?
Flere interesserede købere til konkursramte Kurt Sørensen Maskinfabrik
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Søfart
PlastForum DK

Send til en kollega

0.094