23948sdkhjf

Lærling skyder med skarpt: Jeg spilder min tid på skolen

Mads Kirstein er i lære som maritim smed på skibsværftet Fayard, og det er en læreplads, han er glad for. 

Anderledes forholder det sig, når han er på skoleophold. Her arbejder eleverne på gamle maskiner og med utilstrækkelige materialer. Det skriver Fyens.dk.

Opgaverne stemmer heller ikke overens med den virkelighed, han er ude i på værftet. På skolen lyder opgaverne for eksempel på at bygge en grill eller en trappe.

- Jeg vil hellere lave en luge til et skib - det ville jeg kunne bruge til noget, men skolen har ikke de materialer, jeg arbejder med her. Den har stålplader i tre millimeter tykkelse - her arbejder jeg med plader, der er ti eller tyve millimeter tykke, og det er slet ikke det samme. Jeg synes et eller andet sted, jeg spilder min tid på skolen, siger Mads Kirstein til Fyens.dk.

Han startede oprindeligt på Syddansk Erhvervsskole, men er nu flyttet til Svendborg Erhvervsskole, hvor næste skoleophold skal gennemføres.

På Svendborg Erhvervsskole tager direktør Allan Kruse kritikken til sig, men han understreger også, at der ikke er nogen hurtig løsning på udfordringerne. De økonomiske rammer er nemlig stramme, og samtidig har skolerne læringsplaner, der skal følges, lyder det.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11