23948sdkhjf

Sjællandsk overfladebehandler får tocifret millionbeløb

Lauritzen Fonden og Finindus øger deres ejerandel i Expanite

Hillerød-virksomheden Expanite henter sin hidtil største kapitaludvidelse med et tocifret millionbeløb.

Godt 12 år efter at virksomheden udsprang af forskning på DTU, står virksomheden foran en markant udvidelse af kapaciteten i USA og styrkelse af aktivitetsniveauet i Europa og Asien. Derudover er det planen, at man vil gå bredere ind i markedet for varmebehandling af højværdi stål- og titan-legeringer.

Basis for virksomheden er en række patenterede processer til hærdning/varmebehandling af rustfri stål og titan, en digitaliseret produktionsstyring, og ikke mindst en forretningsmodel der involverer en kæde af egne servicecentre og licenstagere.

Ambitiøs plan

Bag kapitaludvidelsen står primært danske Lauritzen Fonden og belgiske Finindus, som begge har været i ejerkredsen af Expanite siden 2014. I forbindelse med udvidelsen har man også konsolideret ejerkredsen, således at Expanite i dag primært ejes af de to investorer.

Specielt Lauritzen Fonden har øget sin ejerandel markant, og i den forbindelse udtaler administrerende direktør for Lauritzen Fonden, Tommy Thomsen:

- Igennem de seneste år har vi, som mindre aktionær i Expanite, haft mulighed for at følge selskabets udvikling og fået et godt kendskab til dets ledelse, marked og forretningsmodel. Så da ledelsen fremlagde en plan med ambitioner om at accelerere væksten, vurderede vi, at det var det rette tidspunkt til at øge fondens investering og tilstedeværelse i Expanite. Formålet med Lauritzen Fondens erhvervsaktiviteter er blandt at fremme dansk foretagsomhed – og lige præcis det, er Expanite en god eksponent for.

En tillidserklæring

Hans Maenhout, investment director hos Finindus understreger yderligere:

- Som investor i Expanite siden 2014 har vi ikke kun set denne virksomhed vokse betydeligt, vi har også set dets teknologi blive endnu mere relevant i dagens verden: tilbyder den højeste ydeevne, garanterer maksimal levetid, med minimal miljøpåvirkning og alt dette i en fuldt digital pakke. Vi ser frem til at være en del af denne næste episode for Expanite under en fornyet og styrket ejerskabsstruktur.

Expanites administrerende direktør, Thomas Abel Sandholdt, tilføjer:

- Vi er meget stolte og ydmyge over for den tillidserklæring, som ligger i Expanites til dato største styrkelse af kapitalgrundlaget. I en tid hvor skyerne over verdensøkonomien er mørkere end længe set, har Lauritzen Fonden og Finindus i den grad vist, at de tror på accelereret vækst i Expanite. På denne baggrund kan vi realisere en meget ambitiøs vækstplan, som blandt andet involverer geografiske og produktmæssige udvidelser.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079