23948sdkhjf

DOT køber op igen

Den danske overfladekoncern fortsætter ekspansionen, og har netop overtaget Haga Galvanisering i Jönköping

Med opkøbet af familievirksomheden Haga Galvanisering i Jönköping får DOT nu en geografisk attraktiv lokation i det sydlige Sverige. Alle medarbejdere fortsætter i Haga Galvanisering AB (også kendt som Galvano Jönköping), og det samme gør sig gældende for de tre hidtidige ejere.

Henrik Steen-Jørgensen, administrerende direktør for DOT AB, ser frem til at udvide koncernens netværk af varmforzinkningsfabrikker og komme endnu tættere på de svenske kunder. Han betegner en stærk lokal forankring som en vigtig faktor i den fortsatte vækst.

- Sverige er et stort land. Vi forsøger hele tiden at øge nærværet og optimere kundeoplevelsen. Tilføjelsen af en veletableret fabrik i Jönköping opfylder alle kriterier i vores strategi om at være en tilgængelig aktør. Virksomheden har en trofast kundeskare, som fremover kan gøre brug af vores mange full-service partnerydelser, siger Henrik Steen-Jørgensen, og tilføjer, at man i begyndelsen af 2022 havde to svenske fabrikker i Sölvesborg og Eskilstuna.

Efter overtagelsen af Haga Galvanisering har man syv.

- Vi har et stærkt tilhørsforhold til Sverige. Kunderne viser os tillid, og der er stor efterspørgsel på vores kompetencer. For nylig har vi også erhvervet alle varmforzinkningsaktiviteter i Södertälje Varmförzinkning. Det har bragt os tættere på industrien i Stockholm og omegn. Opkøbet i Jönköping øger igen vores tilstedeværelse, og vi er stolte over at få lov til at overtage fabrikken, erklærer Henrik Steen-Jørgensen.

Bevarer svenske arbejdspladser

Den familieejede virksomhed i Jönköping blev grundlagt i 1952. Indtil nu har ejerkredsen bestået af de tre søskende Stefan Eriksson, Håkan Ankar og Karin Lindström. Alle tre har haft et ønske om at afhænde livsværket rettidigt. At finde en seriøs køber, der vil sikre medarbejderne og bevare svenske arbejdspladser, har haft højeste prioritet for familien, fortæller Karin Lindström.

- Vi er glade for, at det er en solid nordisk aktør, der nu overtager virksomheden. I processen har vi lagt stor vægt på, at DOT har praktisk erfaring med at videreføre en forretning med respekt for den eksisterende kultur og svenske værdier. Vi ser frem til at være en del af rejsen de kommende år, siger Karin Lindström, som bliver fabrikschef på den nye DOT-lokation.

Øget markedsandel

Overfladekoncernen med hovedsæde i Fasterholt ved Brande er vokset eksplosivt i Sverige det seneste år. Efter opkøbet af fire Pohlinvest-fabrikker i januar 2022 – og en vellykket implementering af fælles systemer og procedurer, har man øget markedsandelen i Norden betragteligt.

I alt råder DOT over 12 fabrikker i Danmark og Sverige efter opkøbet af Haga Galvanisering.

Parterne er enige om ikke at oplyse købssummen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Nye kunder har erstattet russiske ordre hos Aabo-Ideal
Hjernø Værktøjsfabrik er under rekonstruktion
Lærlinge? Nu trykker du på ligtornen
14 mænd dømt: Virksomhed blev ufrivilligt midtpunkt i stor narkosag
Organisationer undrer sig over finanslov: Hvor er pengene til flere faglærte?
Flere interesserede købere til konkursramte Kurt Sørensen Maskinfabrik
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Søfart
PlastForum DK

Send til en kollega

0.203