23948sdkhjf

Varmepumpe-producent får ny ejer

Solar overtog den 1. marts 51 procent af aktierne i ThermoNova. Det oplyser parterne i pressemeddelelse.

ThermoNova udvikler og leverer en ny og anderledes type modulopbyggede varmepumper, der giver mulighed for store og energieffektive varmeløsninger specielt i industrien.

- I ThermoNova oplever vi stor interesse for vores unikke løsninger også uden for landets grænser. Solar har stor erfaring med at markedsføre, sælge og distribuere klima- og energiløsninger i Danmark, Sverige, Norge, Holland og Polen, og derfor giver dette partnerskab os mulighed for at accelerere vores vækst også uden for Danmarks grænser, udtaler Mads Hougaard, medejer af ThermoNova.

Virksomheden i Nibe har de senere år haft stor succes med at sælge større varmepumper til produktionsvirksomheder, landbrug, boligforeninger og mange andre kundetyper. Som nogle af de få har ThermoNova fundet en løsning, der kan hjælpe virksomheder med store varmebehov baseret på naturligt propankølemiddel.

- Behovet for energieffektive løsninger er stærkt stigende, og som virksomhed har vi et ønske om og en pligt til at være en del af den grønne omstilling. ThermoNova kommer med nogle unikke løsninger med et stort potentiale, og det vil styrke vores position som en virksomhed inden for klima- og energiløsninger, siger Jens Andersen, CEO i Solar-koncernen.

- Samarbejdet skal være med til at sætte ekstra skub i den grønne omstilling. Teknologien er moden til, at vi kan løse et opvarmningsproblem hos de større virksomheder, og dermed også give dem et bedre alternativ til olie og gas – både i form af virkningsgrad, mindre CO2-afgift og påvirkning af miljøet generelt, så jeg har store forventninger til fremtiden, fortsætter Jens Andersen.

Han understreger, at Solar med ThermoNova investerer i en sund og kompetent virksomhed. Potentialet er stort, og med den rette kapital kan målsætningen om at firdoble kapaciteten i slutningen af året blive realiseret. I 2022 fik Solar installeret varmepumper fra ThermoNova på taget af deres nye lagerbygning, som bliver forsynet af solenergi.

Se nøgletal for:
Læs mere om: bæredygtighed
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Nye kunder har erstattet russiske ordre hos Aabo-Ideal
Hjernø Værktøjsfabrik er under rekonstruktion
Lærlinge? Nu trykker du på ligtornen
14 mænd dømt: Virksomhed blev ufrivilligt midtpunkt i stor narkosag
Organisationer undrer sig over finanslov: Hvor er pengene til flere faglærte?
Flere interesserede købere til konkursramte Kurt Sørensen Maskinfabrik
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Søfart
PlastForum DK

Send til en kollega

0.093