23948sdkhjf

Pumpespecialist lander største ordre i virksomhedens historie

JS Proputec skal levere et nyt modtageanlæg til den tyske fiskemelsproducent Bioceval, der er en del af Saria-gruppen

For nogle år siden lancerede Hjørring-virksomheden JS Proputec en ny strategi, hvor en af kerneelementerne var, at virksomheden vil bevæge sig fra at være leverandør af lamelpumper til fiskefabrikker, slagterier og rendering-fabrikker til at være systemleverandør til en endnu større del af procesindustrien.

Den strategi er nu kronet med den største ordre i virksomhedens historie.

- Ordren er til en fabrik i Tyskland, som producerer fiskemel. En meget stor spiller på det her marked, og de står overfor at bygge er nyt råvareanlæg. Fabrikken får afskær til håndtering fra fileteringsfabrikker i hele Europa, siger Anders Rytter Madsen, direktør hos JS Proputec.

Projekt i to faser

Anlægget skal installeres i to faser begyndende fra juli, og selve montagen på sitet i Tyskland står JS Proputec også for.

- Hele projektet består af 11 store tanke i tre forskellige størrelser, og dertil skal vi levere nogle fødesnegle, pumper og hele rørføringen, forklarer area sales manager Henrik Groes, og fortsætter:

- De to faser består mere eller mindre af det samme. Den første fase er fem store tanke til en nybygning, plus de skal også have et unload-ing bin på 40 kubikmeter, hvor deres lastbiler kommer med deres råvarer. Fra råvaretanken skal det over i de andre tanke. Så er næste step inde i deres nuværende produktion, hvor de har deres nuværende råvarelager. Det skal fjernes, og de næste tanke sættes ind i stedet for, så det kan pumpes over i det første, vi har leveret.

Der skal mandes op

Selve tankene leveres af Skive-virksomheden FM Bulk Handling, men ellers er det JS Proputec selv, der skal producere alle dele til anlægget.

Derfor bliver det et travlt 2023 på fabrikken i Hjørring.

- Bemandingsmæssigt skal vi have mandet op ude i værkstedet. Det er rigtig mange smedetimer, der skal bruges, og vi skal derfor have et par smede mere, men når du har sådan en pukkel, så kommer du også til at leje mandskab ind. Vi vil nok skulle ud og ansætte mellem 10 og 12 flere medarbejdere i værkstedet, end vi har i dag. Vi har hyret en ekstern projektleder ind, og vi kommer også til at styrke vores tekniske afdeling, fortæller Anders Rytter Madsen.

Vi vil nok skulle ud og ansætte mellem 10 og 12 flere med-arbejdere i værkstedet, end vi har i dag Anders Rytter Madsen, direktør hos JS Proputec

Han glæder sig over, at JS Proputec løbende har fornyet maskinparken de seneste år, og at det dermed ikke er maskiner og teknologi, der bliver flaskehals på projektet.

- Vi har løbende investeret i nye maskiner, og der kommer også flere. Men der er op til et års leveringstid for øjeblikket, så når man laver sådan en kontrakt, så er løbet kørt. Men vi har årligt investeret 3-4 millioner kroner i automatisering af vores maskinpark. Så det betyder selvfølgelig, at vi skal have det udnyttet endnu mere. Der vil også være noget, vi skal have underleverandører til at lave, for vi kan ikke tage sådan en pukkel, lyder det fra direktøren.

Spændende projekt

Medarbejderne hos JS Proputec er allerede i gang med produktionen, selv om montagestart først er til sommer. Går alt efter planen, er det hele færdigmonteret sidst på efteråret.

Selv om det naturligvis luner med en ordre af den kaliber, forventer Anders Rytter Madsen dog også, at der er gode langsigtede perspektiver i den tyske ordre.

- Det her kan blive et rigtig spændende referenceprojekt for os, når vi lykkes med at lave en god løsning, siger han.

- Vi var meget stolte over overhovedet at blive spurgt på sådan en opgave, og tænkte at den kunne vi nok ikke vinde. Men vi regnede på den, og så fik vi opgaven. Det kan godt åbne nogle døre for os, slutter Anders Rytter Madsen.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127