23948sdkhjf

KK Metal investerer i kæmpe fiberlaser

Den nordvestjyske underleverandør har anskaffet en 30 kW Eagle fiberlaser

En ny ”beboer” er flyttet ind hos KK Metal i Hørdum i Thy. Underleverandøren har nemlig investeret i en Eagle fiberlaserskærer på hele 30 kW – en af de allerstørste i Danmark.

- Det betyder, at vores kapacitet bliver meget højere, fordi den har meget højere output. Maskinerne, vi har haft hidtil – blandt andet en 12 kW - bevæger sig med 3G og i de tyndere materialer. Men med 30 kW så bevæger den sig for det første med 6G i stedet for 3G, og har nogle helt andre hastigheder og skæreteknologier, især i det lidt tykkere segment, forklarer Nichlas Christensen, der ejer KK Metal sammen med sin far Emil Skriver Christensen.

Markedet for tykkere gods

Når han taler om tykkere skæring, er det i princippet helt op til 60 mm godstykkelse, om end KK Metal reelt kun vil bruge den til op omkring 50 mm.

- Teknologien gør, at vi kan skære det tykkere relativt gratfri. Op til 25 mm skærer vi med nitrogen, og de høje tykkelser på 30, 40, 50 mm skærer vi med oxygen. Den her maskine har en teknologi, som de andre ikke har endnu, hvor vi kan skære 6 mm huller i en 40 mm plade. Det har ikke rigtig været noget, man har kunnet i en ordentlig kvalitet tidligere, fortæller Nichlas Christensen.

Netop de højere godstykkelser er et marked, som KK Metal gerne vil ind på. Det kan for eksempel være til vindmølleindustrien eller til maskinbyggere.

- Vi har haft nogle enkelte kunder i huset, som måske har fået vandskåret, plasmaskåret eller flammeskåret, og det går vi nu ind og konkurrerer med, fordi laseren er noget hurtigere at stille op. De kan spare en masse, da det er noget billigere, og går meget hurtigere, siger Nichlas Christensen.

Klar til at investere

Med den nye Eagle godt i gang har skærekapaciteten fået et ordentligt nøk opad. Derfor har de to ejere af KK Metal ikke umiddelbart flere maskininvesteringer på bedding.

- Vi holder lige vejret indtil videre. Vi har opdateret maskinparken meget de senere år, så fremadrettet bliver det nok mere en udvidelse af de samme kompetencer, vi har i dag, siger Nichlas Christensen.

- Men vi er selvfølgelig klar til at investere, hvis behovet bliver for det. Der er også mange af vores kunder, der godt ved, at vi gerne vokser sammen med dem. Vi er ikke bange for at gå ind i noget, hvis det er det, der skal til, slutter han.

Se nøgletal for:
Læs mere om: underleverandører
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.304