23948sdkhjf

Bremseproducent skærer 60.000 tons af CO2-udledningen med grønt stål

Fynske Meneta Group, der producerer såkaldte shims til bilbremser, har en indgået en aftale med stålproducenten SSAB om indkøb af fossilfri stål.

I 2026 forventer Meneta en reduktion i sit Scope 3 CO2-udledning på 5.500 til 6.000 tons om året. Det tal skal vokse til omkring 60.000 tons i de følgende år i takt med, at den fossilfri stål bliver indfaset.

Scope 3 er den udledning, der kommer fra leverandørkæden, og stålet har været den klart største udfordring for Meneta i jagten på CO2-reduktioner. Den fynske virksomhed forventer da også en klart positiv reaktion fra markedet på tiltaget.

- At være i stand til at source bæredygtigt produceret stål til vores globale produktions-sites allerede fra 2026 passer perfekt ind i Menetas eksisterende markedsførende rolle og first-mover-status, siger Kim Østergaard, CEO for Meneta Group.

- Vores mål er at være blandt de første leverandører til bilindustrien, der tilbyder komponenter og materialer med et markant reduceret CO2-aftryk til vores globale kunder. Meneta vil fortsætte med at hjælpe med at skabe en ny bæredygtigheds-drevet fremtid for automobilindustrien – såvel som andre industrier og sektorer – og dette er, set fra vores synspunkt, den eneste bæredygtige forretningsstrategi og forretningsplan man kan have, fortsætter han.

Meneta vil køre pilotprojekter med den fossilfrie stål på fabrikken i Odense og efterfølgende udbrede det til koncernens øvrige fabrikker i USA, Kina, Tyskland, Brasilien og Indien.

Se nøgletal for:
Læs mere om: bæredygtighed
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Nye kunder har erstattet russiske ordre hos Aabo-Ideal
Hjernø Værktøjsfabrik er under rekonstruktion
Lærlinge? Nu trykker du på ligtornen
14 mænd dømt: Virksomhed blev ufrivilligt midtpunkt i stor narkosag
Organisationer undrer sig over finanslov: Hvor er pengene til flere faglærte?
Flere interesserede købere til konkursramte Kurt Sørensen Maskinfabrik
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Søfart
PlastForum DK

Send til en kollega

0.298