23948sdkhjf

Derfor valgte Stantræk-ejere at sælge til svensk industrikoncern

Tirsdag i sidste uge kunne ejerne af Stantræk, Morten Petri Lauritsen og Henrik Miltz, offentliggøre, at de havde solgt den østjyske underleverandør til den svenske industrikoncern Novedo.

Der har været andre interesserede købere, der har henvendt sig hos Stantræk, fortæller Morten Petri Lauritsen, men de har måttet gå med uforrettet sag. Med Novedo var det dog anderledes.

- Vi har jo principielt ikke haft nogen anledning til at sælge selskabet. Overhovedet ikke. For det går rigtig godt, og vi er glade og godt tilpas. Men jeg har altid sagt, at hvis der skulle komme nogen og banke på, hvilket var det der skete, så skulle vi tænke os rigtig godt om og være åbne over for det, siger han.

Skal videreføres i samme ånd

Og det gjorde de to ejere så – tænkte sig rigtig godt om, og efter en god dialog med Novedo, valgte de at sælge.

- Det er selvfølgelig modne overvejelser, der ligger til grund for, at man går videre i sådan en proces. For én ting er jo, at både Henrik og jeg gerne vil honoreres for et godt stykke arbejde, men samtidig skal Stantræk jo også gerne videreføres i samme ånd, som har været gældende i alle årene, hvor vi har siddet her, forklarer Morten Petri Lauritsen om processen.

Alt det kunne de sætte flueben ved efter forhandlingerne med Novedo, som er foregået i en rigtig positiv ånd.

- Vi føler os privilegerede over, at vi er blevet kontaktet af en stor industrikoncern med nogle meget ambitiøse og behagelige svenskere, som har den tilgang, at de investerer i sunde, veldrevne virksomheder, hvor man behandler hinanden ordentligt. Deres langsigtede målsætning er ikke hurtigt at booste Stantræk til noget langt større. Det er at bevare det gode DNA og så sørge for, at vi pænt og ordentligt fortsætter med at udvikle selskabet. Og det er uagtet hvor lang tid det så måtte tage. Det handler simpelthen bare om at bevare værdien i selskaberne og selvfølgelig vækste under kontrollerede forhold. Det siger jo ligesom sig selv, for det er jo forretning - men det skal gøres ordentligt, forklarer Morten Petri Lauritsen.

Fortsætter i den daglige ledelse

Både han og Henrik Miltz kommer fortsat til at udgøre den daglige ledelse i Stantræk, og det har været en klar bonus for de to.

- Stantræk er jo en virksomhed, som vi er stolte af, og som vi har lagt rigtig, rigtig mange timer i, og det har vi tænkt os at gøre fortsat, lyder det fra Morten Petri Lauritsen.

Af samme grund forventer han heller ikke, at der kommer til at ske de store revolutioner i dagligdagen på fabrikken i Lystrup

- Det er selvfølgelig klart, at når Henrik og jeg har fået muligheden for at blive her, så har vi da på ingen måde tænkt os at ændre på vores holdning til, hvordan vi skal behandle hinanden, ej heller hvordan organisationsformen skal bygges op, fordi det fungerer blændende godt i vores virksomhed. Vi har et fantastisk team, det være sig både i vores gode timelønnede og vores funktionærer, og vi kender hinanden rigtig godt, og det skal vi da selvfølgelig værne om, forklarer Morten Petri Lauritsen.

Vil gerne udfordres

Han kan til gengæld se frem til at skulle afrapportere til en ny bestyrelse indsat af de svenske ejere, og generelt forventer han at kunne høste fordele ved nu at være en del af en større koncern.

- Vi kommer ind i en stor familie med forskellige spændende selskaber, og med forskellige kompetencer. Vi får nogle rigtig dygtige folk omkring os, siger Morten Petri Lauritsen.

- Der vil naturligt kunne skabes nogle synergier, og det er både Henrik og jeg også modne til at blive udfordret på. For det er jo klart, at vi fortsat skal drive Stantræk, men vi er da absolut også tilpas ambitiøse til at kunne sige, at skulle der opstå flere muligheder i Novedo-koncernen, hvor vi kan bidrage til, at Novedo som helhed også bliver en stærkere koncern, så er vi da indforstået med det, slutter han.

Se nøgletal for:
Læs mere om: underleverandører
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Nye kunder har erstattet russiske ordre hos Aabo-Ideal
Hjernø Værktøjsfabrik er under rekonstruktion
Lærlinge? Nu trykker du på ligtornen
14 mænd dømt: Virksomhed blev ufrivilligt midtpunkt i stor narkosag
Organisationer undrer sig over finanslov: Hvor er pengene til flere faglærte?
Flere interesserede købere til konkursramte Kurt Sørensen Maskinfabrik
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Søfart
PlastForum DK

Send til en kollega

0.365