23948sdkhjf

Metal-formand: Stop klynkeriet over manglende arbejdskraft og automatiser produktionen

Danske virksomheder i metalbranchen tørster efter faglært arbejdskraft, og både smede og industriteknikere er i særdeles høj kurs.

Det er dog for letkøbt, når virksomhederne skubber ansvaret fra sig, og blot konstaterer, at der ikke bliver uddannet arbejdskraft. Det skriver Claus Jensen, formand for Dansk Metal, i et debatindlæg i Børsen under overskriften ”Kære virksomheder, stop nu arbejdskraft-klynkeriet og få nogle robotter”.

Han understreger, at der selvfølgelig skal uddannes flere metalarbejdere, men peger også på øget automatisering som en vej til at opretholde eller øge produktiviteten.

- Det klinger gevaldigt hult i mine ører, at virksomhederne skriger på arbejdskraft, når de samtidig har lukket øjnene for de gyldne muligheder, som ny teknologi og industrirobotter tilbyder. I 00’erne lå vi i Danmark godt i front med automatiseringen af produktionsdanmark, skriver Claus Jensen.

Han henviser blandt andet til de seneste tal fra International Robotics Federation, der viser, at Danmark fra 2019 til 2021 er røget fra en 6.-plads til en 12.-plads på listen over lande med flest industrirobotter per medarbejder.

Han peger specielt på SMV’erne, hvor undersøgelser viser, at to tredjedele af virksomhederne ikke har robotter i produktionen, og af dem har hele 70 procent end ikke undersøgt mulighederne for at investere i robotter.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094