23948sdkhjf

Ionisering i modningsrum mindsker madspild med op til 75%

Tilbydes
Udløber
26. august 2022

Temperatur og fugtighed i klimarum er velkendte udfordringer, som medfører skimmelvækst. Skimlen findes først i luften og senere kontaminerer produkterne via skimlen i luften. Derfor er det vigtig at have kontrol af temperatur og luftfugtighed i lager- og modningsrum, da produkter som skinker, spegepølser og langtidsmodnet oste og oksekød skal kunne tåle at modnes gennem en lang modningsproces til de har opnået den korrekte konsistens og PH-niveau, og denne proces medfører stort vægttab, som primært er væske og fugtighed. 

 Konkret problem i modningsrum for langtidsmodnet oksekød

Öxneholm producerer og leverer velsmagende kvalitetskød med fokus på at levere det mest smagsfulde kød, der kan produceres bæredygtigt, vel vidende at kødproduktion er klimabelastende. Derfor vælger virksomheden også bæredygtige løsninger, når det gælder mikrobiologiske udfordringer, og FHS Scandinavias løsninger er altid uden kemi og med udgangspunkt i naturens egne løsninger.

 Öxneholm kontakter derfor FHS Scandinavia da de, som branchen generelt, har øget vækst af mikrobiologi i luften i deres modningsrum, hvor deres langtidsmodnet oksekød hænger. Udfordringen er samtidig at de ønsker at løse problemet af væksten af mikrobiologi i modningsrummets kølefordampere UDEN KEMI.

 Ionisering - en løsning, der desinficerer luften uden kemi

En løsning, til at desinficere luften uden kemi og med naturens egne metoder, er

ionisering

. FHS Scandinavias repræsentant undersøgte forholdene i modningsrummene og foretog samtidig luftprøver for at vurdere ioniseringsbehovet, men også for at dokumentere før-og efter resultater. 

Med FHS´s erfaring med Ionisering var vi overbeviste om at vi ville kunne gøre en forskel i modningsrummene hos Öxneholm. FHS tilbød Öxneholm en ”No Cure No Pay” aftale. 

Ionisering i modningsrum mindsker kødspild med op til 75%

Efter nogle få måneder var det ikke svært for Öxneholm at træffe den rigtige beslutning for løsning af skimmelproblemet i modningsrummet med deres langtidsmodnet oksekød. De har nu fået en god ren luft i modningsrummene, som ikke længere kontaminerer deres kvalitetsoksekød. Derfor var det også let at regne installationens tilbagebetalingstid ud. Den ville blive meget kort, da Öxneholms kødsvind ved tilskæring og klargøring af oksekødet blev reduceret markant, hvilket både økonomisk og bæredygtigt var et vigtigt argument for at forsætte med ioniseringsinstallationen i deres modningsrum. 

 FHS Scandinavia forhandler Airgenic AS specialudviklede Ioniseringsudstyr til klimarum, læs mere om Airgenics produkter på 

www.airgenic.com
Udbyder
FHS Scandinavia ApS

FHS Scandinavia ApS
Strandgade 18
5683 Haarby
Danmark

Bjørn Parelius
Telefon: +45 27626173

Se flere kompetencer
Se hele profilen
Kontakt udbyder

Send til en kollega

0.171