23948sdkhjf

Novel food - vurdering af nye fødevarer og ingredienser

Tilbydes
Udløber
28. juni 2023

Novel food er fødevarer eller fødevareingredienser, som ikke har været spist inden for EU i nævneværdigt omfang før 15. maj 1997. Disse produkter skal ifølge reglerne sikkerhedsvurderes og godkendes af EFSA (den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet), inden de må tages i anvendelse eller sendes på markedet i EU.
Der er god grund til hele tiden at tænke ”novel food”

Det øgede fokus på bæredygtig fødevareproduktion og grøn omstilling afføder et behov for bedre udnyttelse af sidestrømme og restprodukter samt udvikling af nye og mere effektive oprensnings- og forarbejdningsprocesser. Dertil kommer, at resultatet af det globale marked er at import af fødevarer fra tredjelande bliver mere almindelig. Disse faktorer gør, at der potentielt fremstilles eller importeres fødevarer og ingredienser, som er ”novel food” og dermed skal sikkerhedsvurderes før de tages i anvendelse eller sendes på markedet i EU.

Der er regler og vejledninger på området, men det kan være et tidskrævende og omfangsrigt arbejde at dokumentere, at en fødevare eller en ingrediens ikke er novel food – og endnu mere arbejde, hvis det er en novel food, og der skal udarbejdes en novel food-ansøgning. På Teknologisk Institut kan vi hjælpe dig med den indledende afklaringsfase om fødevaren eller ingrediensen er novel food eller ej, og vi kan rådgive dig om, hvordan du kommer godt i gang med en novel food-ansøgning.

Læs mere her.

Jeg er din kontaktperson
Inger Olesen
Sektionsleder, Biokemiker, PhD
Fødevareteknologi
+45 72 20 18 84
Send e-mail

 
Udbyder
Teknologisk Institut

Teknologisk Institut
Kongsvang Allé 29
8000 Aarhus C
Danmark

Anne Louise D. Nielsen
Telefon: +45 72202455
Fax: +45 72201019

Se flere kompetencer
Se hele profilen
Kontakt udbyder

Send til en kollega

0.157