23948sdkhjf
Del siden
Tilbydes

Glaskeramiske belægninger

Udløber
31. januar 2025

Teknologisk Institut - Materialer udvikler overfladebelægninger med særlige egenskaber, der kan optimere såvel produktion som produkter og dermed baner vejen for øget indtjening.

Selv små ændringer af en overflade kan give stor effekt i form af besparelser, øget levetid og eliminering af overfladeproblemer – både på produkter og produktionsanlæg. 

På Teknologisk Institut har vi i snart 20 år udviklet, testet og implementeret funktionelle overfladebelægninger – dvs. belægninger, som har unikke egenskaber såsom smudsafvisning / rengøringsvenlighed, is-afvisning, korrosionsbeskyttelse eller ridsefasthed.   

 Med vores ekspertviden på området rådgiver vi om overfladebelægninger, ligesom vi afprøver produkter til løsning af overfladeteknologiske problemstillinger. 

Vi tilbyder bl.a. følgende coatings:

  • Smudsafvisende coating til olieindustrien
  • Is-afvisende coating til fx kølepumper
  • Struvitafvisende coating til procesudstyr

I vores laboratoriefaciliteter udvikler vi nye, funktionelle overfladebelægninger, fx ved hjælp af sol-gel teknologi, og vi kombinerer disse funktionelle overfladebelægninger med eksisterende belægningstyper som epoxy- og polyurethan. De flydende funktionelle overfladebelægninger kan påføres en lang række metaller, herunder aluminium, rustfrit stål, duplex, inconel, titanium, kobber og guld. Ydermere har vi erfaringer med emner i glas og polymer. Simple applikationsmetoder som sprøjte- og dypcoating gør det muligt at påføre belægning på emner med kompliceret geometri. De påførte belægninger hærdes typisk ved 80-200 ⁰C, til den færdige funktionelle overfladebelægning er opnået. 

Teknologisk Institut har udviklet en række forskellige funktionelle overfladebelægninger, som kan afprøves til løsning af jeres overfladeudfordringer. I dialog med jer udvælger vi de mest egnede belægninger til påføringstest i vores egne faciliteter. Til at karakterisere overfladebelægningen har vi forskelligt testudstyr til rådighed - fx til test af lagtykkelse, vedhæftning og overfladeenergi - samt mere avanceret udstyr som Scanning Electron Microscope (SEM), kondensationskammer og is-tester.  

Igennem karakterisering og test af forskellige funktionelle overfladebelægninger vil vi sammen med jer udvælge den eller de mest lovende kandidater til on-site tests. Baseret på disse forsøg vurderes markedsmodenheden af de afprøvede belægninger. Vi har egne pilotskala applikations-faciliteter med hærdeovn (1,5 x 2 x 3 m ovnrum), som muliggør håndtering af serier af emner. 

Hvad kan Teknologisk Institut hjælpe dig med?

  • Rådgivning om overfladeteknologiske problemstillinger
  • Screening af overfladebelægninger
  • Afprøvning af produkter til løsning af et overfladeteknologisk problem
  • Udvikling og tilpasning af sol-gel lakker til et specifikt defineret formål
  • Projektsamarbejde inden for udvikling af nye overfladeegenskaber 
     

  
 

Teknologisk Institut - Materialer
Kongsvang Allé 29
8000 Aarhus
Århus Kommune
Danmark
CVR nummer: DK56976116
P nummer: 1003119709

Kontaktperson

Jacob Overgaard
Centerchef - Industriel Materialeteknologi
+45 72202110 jaov@teknologisk.dk

Send til en kollega

0.078