23948sdkhjf

Lær at beherske algoritmisk design

Undervisningsregion
Danmark > Hovedstaden > Københavns Kommune
Periode(r)
16. april 2020

18. maj 2020

Vi har stablet et kursusforløb på benene, som giver en grundig introduktion til arbejdet med kombinationen af Rhino, Grasshopper og ARCHICAD.

Mange tegnestuer har de seneste år kastet sig over en helt ny måde at skabe arkitektur på. Metoden går under mange navne som f.eks. Visual Scripting, Algorithmic Design, Design Automation eller Generative Design. Grundlæggende handler det om at opstille en arbejdsopgave, som computeren kan løse for dig.

Guide til Grasshopper, Rhino og ARCHICAD connection
Det mest udbredte værktøj til dette er Grasshopper, som er en del af programmet Rhino. Begge dele af programmet kan integreres med ARCHICAD via Grasshopper Connection. På denne måde har man altså 2 programmer åbne samtidig med en 2-vejs synkronisering mellem dem.

GRAPHISOFT har udarbejdet en grundig brugervejledning til deres integration af Rhino, Grasshopper og ARCHICAD, som man bliver meget klogere af at bladre rundt i. Læs guiden om Grasshopper – ARCHICAD Live Connection hér >>

Arbejdsmetoden kan benyttes til mange forskellige formål. Et godt eksempel er BIG’s norske museum, som er udformet som en stang med rektangulært tværsnit, men som drejer 90 grader omkring sin længde-akse. Det ville have praktisk talt været umuligt for 10 år siden, men i dag relativt let ved brug af algoritmisk formgivning og visuel programmering.

Mesrop Andriasyan er erfaren BIM-manager og tager for tiden en Ph.d på Kunstakademiets Arkitektskole. Han er ekspert i Rhino, Grasshopper og ARCHICAD. Med udgangspunkt i eksemplet herover har han lavet denne video, som viser, hvordan man med en række simple knapper kan styre uhyre kompleks modellering. Du kan se videoen øverst i dette opslag eller på GRAPHISOFT Center Danmarks YouTube-kanal. 

Samme metode kan benyttes til at modellere komplekse konstruktioner af systemleverancer, evaluere bæredygtigheden i ens projekt eller designe landskaber – alle de rigtig svære eller vildt besværlige opgaver.

Skræddersy dit eget kursus
GRAPHISOFT Center Danmark har fået Mesrop til at lave et uddannelsesforløb på 6 undervisningsdage fordelt på 5 afgrænsede kurser. På den måde, kan man skræddersy sit eget forløb, hvis nogle emner har større interesse end andre eller hvis man allerede mestre dele af programmet. Kurserne er spredt over en måned, så man har tid til at både arbejde og øve sig mellem kurserne.

Uddannelsesforløbet er sammensat således:

  • 16. + 17. april 2020: Introduktion til Rhino, Grasshopper og Grasshopper Connection til ARCHICAD. Et grundkursus i at arbejde med Grasshopper.
  • 27. april 2020: Algoritmisk formgivning.
  • 4. maj 2020: Detaljering af konstruktioner.
  • 11. maj 2020: Bæredygtighedsanalyse med Ladybug-værktøjerne.
  • 18. maj 2020: Grasshopper og landskab.

For at sikre flest muligt kan deltage i uddannelsesforløbet, har vi skåret priserne helt ned, så hver kursusdag koster kr. 2.500 og hele pakken med 6 dage koster kr. 12.500. Har man software-serviceaftale til ARCHICAD hos GRAPHISOFT Center Danmark, får man som altid 20% rabat på kursusprisen. På den måde får man 6 dages kursus for kun 10.000. Alle priser er eks. moms.

Undervisningen foregår på engelsk og afholdes hos GRAPHISOFT Center Danmark i vores nye kontor i København NV. Læs mere om kurserne ved at klikke rundt i vores kursus-kalender. Eller ring til Thomas Graabæk på +45 2628 5306.

Undervisningsadresse

GRAPHISOFT Center Danmark
Rentemestervej 62,
2400 København NV

Send til en kollega

0.172