23948sdkhjf
Del siden
Kursus

CE-mærkning af industrielle kollaborative robotsystemer

Periode(r)
Løbende optagelse

En koncentreret kursusdag der sikrer, at du kender de relevante regler og krav omkring CE-mærkning af industrielle kollaborative robotsystemer ifølge Maskindirektivet. Kollaborative robotter kan skabe massive forbedringer i produktionen, og de vil i den nærmeste fremtid opnå stor udbredelse i produktionsvirksomheder herhjemme og i udlandet.

Ofte sammensættes anlæg af mange forskellige leverancer, og ofte er der tvivl om, i hvilket omfang der skal CE-mærkes, og hvem der har ansvaret for at CE-mærke de robotsystemer, der skal integreres i produktionopsætningen.

På kurset lærer du at afgøre, hvad der skal CE-mærkes, hvornår og efter hvilke direktiver og harmoniserende standarder, der gælder, når det drejer sig om robotsystemdesign og implementering i produktionen. Du lærer, hvilke aftaler, der bør træffes parterne imellem fra start, hvis der skal opnås succes i projektet, hvad, hvornår og hvordan der skal CE-mærkes.

Kurset gennemgår de relevante regelsæt for CE-mærkning af kollaborative robotsystemer og giver praktiske eksempler på, hvordan opgaverne med CE-mærkning kan løses i praksis.

Det er stor fokus på risikovurdering af robotsystemer samt på evaluering af sikkerhedrelaterede dele af styresystemer.

Deltagerprofil

Kurset er for medarbejdere, der beskæftiger sig med udvikling af kollaborative robotsystemer til produktion og industriel brug samt ombygning af maskiner, integratorer af robotsystemer i produktion, rådgivere samt medarbejdere fra indkøb og kvalitet.

Teknologisk Institut - Materialer
Kongsvang Allé 29
8000 Aarhus
Århus Kommune
Danmark
CVR nummer: DK56976116
P nummer: 1003119709

Kontaktperson

JJH
Jens J. Haugaard
jejh@teknologisk.dk

Undervisningsadresse

Danmark

Send til en kollega

0.047