23948sdkhjf

Bearbejdning af aluminium

Aluminium er et populært materiale til bearbejdning, særligt i bygnings- og konstruktionsbranchen. Grundet materialets mange suveræne egenskaber, tilbyder det total designfrihed til fremstilling af utallige aluminiumsløsninger.

Aluminium er et stærkt, let og holdbart materiale, som med dets smidige og formelige struktur, benyttes i mange forskellige brancher i hele verden.

Bearbejdelse af aluminium kan ske i mange former, størrelser og med forskel i kompleksitet. Med forskellige teknikker kan der produceres alt fra få stykker til flere tusind styks af komponenter og profiler, som passer til dit projekt.

Aluminium kan bearbejdes på mange måder herunder spåntagende, skærende og plastiske processer. Ved en spåntagende proces skærer, borer og drejer man i materialet. Ved skærende klipper/stanser man i materialet og ved den plastiske bearbejdning bukker man materialet ved at rulle, presse eller trække det.

Ved hjælp af fleksible og højteknologiske CNC-maskiner bliver udførelsen gjort med præcision og sikrer løsninger i høj kvalitet. Uanset størrelsen på din opgave, så kan den løses - også selvom der er tale om komplekse aluminiumskomponenter.

Mange fordele ved aluminiumsbearbejdning
Der er en lang række fordele anvendelse af aluminium. Da aluminium er et let materiale at arbejde med, kan det nemt fræses, drejes, svejses og formes. Dette vil medføre at leveringstiden på aluminium er hurtigere. Derudover er det montagevenligt, da det vejer mindre end f.eks. stål. Ved spåntagende bearbejdning, hvor man drejer eller fræser, er aluminium også ofte en billigere løsning.

Aluminium leder elektricitet og varme godt, som gør det anvendeligt til en lang række formål. Bl.a. betyder det at varme, kulde og lys holdes inde bag materialets overflade, så det er ideelt at bruge som indpakning til f.eks. fødevarekonservering. Refleksionens høje energieffektivitet reducerer ligeledes energiforbruget.

Der er rig mulighed for overfladebehandlinger af aluminium. Ved anodisering af aluminium øger man tykkelsen af det naturlige oxidlag på overfladen af metaldele. Dette skaber stærke og korrosionsbestandige overflader, hvilket også giver mulighed for, at man kan tilbyde et varieret farvevalg.

En fjerde og vigtig faktor er den genanvendelige funktion aluminium har. Således opnås der en mere bæredygtig produktion via omsmeltning i stedet for nyproduktion. Dette vil sige, at energiforbruget højst er 5 procent af det oprindelige og at drivhusgasudslip reduceres med 95 procent. Aluminium er det andet mest almindelige grundstof i jordskorpen. Det vil sige, at materialet er en naturlig ressource, som der er rigelige mængder af.

Aluminium er altså et fleksibelt og alsidigt materiale, som er yderst attraktivt anvende i mange industrier til bearbejdelse og fremstilling af komponenter til din virksomhed.

Send til en kollega

0.036