23948sdkhjf

Brugen af LED armaturer boomer frem i byggeriet

Indenfor byggeriet har LED belysning længe været den mest brugte teknologi, når man vælger lys.

Årsagerne er helt åbenlyse - LED kan i dag fås i topkvalitet til lave priser, holder længere og har et lavere el-forbrug end andre klassiske belysningsformer som lysstofrør, halogen- og glødepærer.

I byggebranchen er der flere populære LED produkter, hvor vi her zoomer ind på LED armatur, som er en af de LED produkttyper, der boomer rigtig meget og er uhyre populære.

Ofte bruges LED armaturer i fabriks-, produktions- og lagerhaller i erhvervet, eller som kontorbelysning. I det private er de hyppigt brugt i garager og gildesale, eller under overskabe i køkkener.

Typer af LED armatur
Grundlæggende er der primært to typer af LED armatur, som vi her vil gennemgå.

Klassiske LED Lysstofrør
Da LED kom på markedet, var der længe fokus på LED-lysstofrør, som man kunne bruge i stedet for klassiske lysstofrør, ved ombygge de gammeldags lysstofrørsarmaturer. Løsningen lignede det, kunderne kendte, men havde nogle af de mange fordele, som LED-teknologien kom med.

Siden da er produktudviklingen på markedet eksploderet. Man kan stadig få produktløsninger, hvor LED-rør kan udskiftes i et klassisk udseende armatur, men mest populære er de modeller, hvor LED er indbygget i armaturet.

LED indbygningsarmatur
LED armaturer med indbygget LED har ofte et flottere og mere kompakt design, hvor LEDen er en integreret del af armaturet. Indbygningen gør, at det også er nemmere at holde en høj IP-klasse, som er vigtigt hvis LED armaturet fx skal monteres udendørs, eller andre steder under fugtige/snavsede forhold. Samtidig gør det røret billigere at producere, da man kan indkapsle det hele og ikke skal montere fatninger i armaturet.

Netop fordi armaturer med indbygget LED typisk er mere kompakte, så vejer de heller ikke så meget. Dette er en stor fordel, for det gør, at man kan få modeller med små nemme og diskrete skinnebeslag, som blot monteres direkte på loftet, hvor armaturet klikkes i. Dette gør dem meget nemme og hurtige at arbejde med for installatøren, og skal de senere tages ned, efterlader de ikke så store huller i loftet, som de tungere klassiske armaturer ofte vil gøre.

Nogle indbygningsarmaturer kommer også med et smart videresløjfningsystem, hvor man med medfølgende kabler kan serieforbinde flere armaturer på samme udtag. Andre er lavet, så de kan klikkes i enden af hinanden og på denne måde forlænges.

Hvor købes LED armatur
Du kan i dag købe led armatur mange steder. På nettet er det største og bedste udvalg. Se fx den store danske webshop, PlusLED, som handler med både privat og erhverv. Her er et bredt udvalg, og der gives gerne et godt samlet tilbud.

Det er generelt et godt tip at kigge på nettet, da prisen ofte er i bund og servicen i top, grundet den hårde konkurrence online.

Der findes et hav af smarte løsninger, så det er bare med at finde den rette til dine kunder, som også passer til din måde at arbejde på.

Send til en kollega

0.031