23948sdkhjf

Disse ting bør du vide, hvis du overvejer at leje erhvervslokaler som kontor

Dette indhold er sponsoreret

Er du i en situation, hvor din forretning boomer, og hjemmekontoret og online-møder med kollegaerne snart ikke rækker mere? Så har du måske allerede overvejet at finde erhvervslokale, du kan bruge som kontorer. Der er meget at tage i betragtning, hvis du er på vej til at leje sig ind et sted, så her kan du tage et skridt tilbage og få et overblik.

Vælg lokaler der vil dække dine grundlæggende forretningsbehov

Hvilken forretning driver du, hvor ligger den henne, og hvor er dine kunder? Når du leder efter et kontor til leje, er disse tre spørgsmål vigtige at stille. Der skal nemlig ligges en portion af forretningens indtægt til side, og både lejen og mulighederne vil variere, alt efter hvor du finder de lokaler, du skal bruge. Overvej derfor disse aspekter, når du leder efter en beliggenhed:

  • Storbyer som København eller Aarhus og Odense har mange erhvervsmuligheder, men kan være dyrere at leje.
  • Større byer som Holbæk, Middelfart eller Skanderborg kan være billigere, men knap så centrale som storbyerne.
  • Mindre byer udenfor de overnævnte vil gerne tiltrække erhvervsfolk, og opsøger du kontorer at bo i her, kan det blive billigt. Til gengæld er du er mere afskåret fra det øvrige erhvervsliv.

Dine behov for at finde kontorer skal hænge sammen med, hvordan din forretning når ud til kunder. Se derfor på din forretnings daglige drift, og tænk den ind i din søgning.

Vær opmærksom på kontrakten

Når du lejer lokaler, indgår du i en forretning med udlejeren. Omfanget af kontrakten skal give mening, og du bør være opmærksom på den kontrakt, du underskriver for de aktuelle erhvervslokaler, så du ikke hænges op på en aftale, du ikke kan møde, eller ikke længere har behov for, hvis omstændighederne for din forretning ændrer sig.

Regler og love for udlejning af kontorer og andre erhvervslokaler, er nedskrevet i erhvervslejeloven. Så sørg for at have styr på de juridiske ting, og dine rettigheder som lejer. Det kan du gøre ved enten grundigt at sætte dig ind i det selv eller målrettet opsøge en advokat med speciale for dette.

Bliv afklaret med dine muligheder, mens du leder efter lokalet

At leje sig ind på et kontor er ligeligt en forretningsmæssig og juridisk overvejelse. Der er mange ting at tænke over og være forberedt på, når beslutningen skal føres ud i livet. 

Det bedste, du kan gøre, er derfor at samle så mange behjælpelige ressourcer som muligt og derefter finde frem til et kontor, der opfylder de behov, din forretning har lige nu. Gør du det, vil du hente mest værdi, når du finder de lokaler der passer til dig og din virksomhed.

Send til en kollega

0.047