23948sdkhjf

Indret dit hjem med tæpper

Dette indhold er sponsoreret.

Er det tid til en opdatering af hjemmet, eller mangler du bare inspiration til indretningen? I de ældre generationers hjem er gulvene ofte tildækket af løse gulvtæpper. Siden er det blevet mere moderne at indrette hjemmet så minimalistisk og stilrent som muligt, og derfor er de mange gulvtæpper også blevet erstattet af stilrene og utildækkede gulve. Men nu ser vi igen, at hyggen, den varme og personlige stemning indtager de danske hjem, og derfor er gulvtæpperne også på retur. 

Kludetæpper skaber hygge og personlighed 

Kludetæpper er tæpper, der er syet eller vævet af forskellige og såkaldte klude eller stoffer, og for det meste laves tæpperne i forskellige farver og størrelser. Kludetæpper er altså ofte lidt mere spraglende end mange andre tæpper, og derfor er sådanne tæpper et godt valg til dig, der ønsker at tilføre mere liv og farver til dit hjem. Det er dog også muligt at finde kludetæpper i mere rolige og nedtonende farver. De typiske kendetegn for kludetæpper er, at de er smalle og aflange, og derfor egner de sig godt til smalle steder som gangen, trappen, børneværelset eller entréen. 

Vælg det rette gulvtæppe 

Når du skal vælge det rette gulvtæppe, er det en god idé at vælge tæppet efter rummet. Skal du bruge et tæppe til entréen, er det eksempelvis en god idé, at det kan vaskes, fordi det hurtigt kan blive beskidt. Ønsker du et gulvtæppe i soveværelset, kan du med fordel vælge et blødt og langt gulvtæppe, mens et tætvævet gulvtæppe egner sig bedst til køkkenet. Et gulvtæppe er en vigtig del af indretningen og kan være med til at danne hele grundlaget for stemningen i hjemmet. Et gulvtæppe kan give kulør til et ensfarvet hjem eller give ro til et hjem med mange pynteting og farver. Overvej derfor, hvad et gulvtæppe skal kunne give til din indretning, inden du køber det. 

Hvordan vasker man et gulvtæppe?

Først og fremmest holder dit tæppe i meget længere tid, hvis du regelmæssigt gør det rent. Støvsug derfor gerne dit tæppe mindst en gang om ugen og hæng det til udluftning et par gange om året. Hvis der er tale om mindre pletter, er det nemmest at rengøre den enkelte plet i stedet for hele tæppet. Det kan gøres med en våd klud, lunkent vand og meget lidt opvaskemiddel. Når du har skummet opvaskemidlet op, så dup forsigtigt på pletten. Har tæppet alligevel brug for mere end det, kommer rengøringsmetoden meget an på, hvilket tæppe, der er tale om. Undersøg derfor, hvordan man vasker dit tæppe på den rigtige måde.

Send til en kollega

0.031