23948sdkhjf

Fakta om udbudet

EU-nr
2020/S 115-279102
Offentliggjort
16.06.2020
Udbudstype
Annullering

Udbyder

Kriminalforsorgen v. Direktoratet for Kriminalforsorgen

Kropsbårne kameraer til Kriminalforsorgen


Kriminalforsorgen v. Direktoratet for Kriminalforsorgen

Bekendtgørelse om indgåede kontrakter

Resultat af udbudsproceduren

Varer

Retsgrundlag:
Direktiv 2014/24/EU

Del I: Ordregivende myndighed

I.1) Navn og adresser
Officielt navn: Kriminalforsorgen v. Direktoratet for Kriminalforsorgen
CVR-nummer: 53383211
Postadresse: Strandgade 100
By: København K
NUTS-kode: DK DANMARK
Postnummer: 1401
Land: Danmark
Kontaktperson: Michael Nymark Rasmussen
E-mail: michaelnymark.rasmussen@krfo.dk
Telefon: +45 72554368

Internetadresse(r):

Overordnet internetadresse: http://www.kriminalforsorgen.dk

Internetadresse for køberprofilen: https://eu.eu-supply.com/ctm/Company/CompanyInformation/Index/372059

I.2) Information om fælles indkøb
I.4) Type ordregivende myndighed
Ministerium eller en anden myndighed på nationalt plan eller forbundsplan, herunder regionale eller lokale afdelinger
I.5) Hovedaktivitet
Offentlig orden og sikkerhed

Del II: Genstand

II.1) Udbuddets omfang
II.1.1) Betegnelse:

Kropsbårne kameraer til Kriminalforsorgen

II.1.2) Hoved-CPV-kode
35125300 Sikkerhedskameraer
II.1.3) Kontrakttype
Varer
II.1.4) Kort beskrivelse:

Kriminalforsorgen udbyder rammeaftale om levering af kropskameraer/bodycams samt tilknyttede ydelser, såsom levering, support samt vedligeholdelse af tilhørende it-systemer til håndtering af videooptagelserne, herunder storage af videooptagelserne. Kropskameraerne påtænkes anvendt af uniformeret personale på matrikler i sikkerhedsklasse 1 og 2, men ikke begrænset hertil.

II.1.6) Oplysninger om delkontrakter
Kontrakten er opdelt i delkontrakter: nej
II.2) Beskrivelse
II.2.1) Betegnelse:
II.2.2) Supplerende CPV-kode(r)
32333200 Videokameraer
38651000 Kameraer
48900000 Diverse programpakker og computersystemer
72000000 It-tjenester: rådgivning, programmeludvikling, internet og support
II.2.3) Udførelsessted
NUTS-kode: DK DANMARK
II.2.4) Beskrivelse af udbuddet:

Kriminalforsorgen udbyder rammeaftale om levering af kropskameraer/bodycams samt tilknyttede ydelser, såsom levering, support samt vedligeholdelse af tilhørende it-systemer til håndtering af videooptagelserne, herunder storage af videooptagelserne. Kropskameraerne påtænkes anvendt af uniformeret personale på matrikler i sikkerhedsklasse 1 og 2, men ikke begrænset hertil.

I forbindelse med indgåelse af rammeaftalen leveres en initialanskaffelse af 100 kropskameraer, mounts, tilhørende dockingstationer, licenser til sikker storage og it-system (klient/SaaS) til administration af optagelser og kamera, undervisning. Initialanskaffelsen har over en femårig periode - inklusiv Kriminalforsorgens udgifter til etablering af netværksforbindelser og kabeltræk – en samlet budgetramme på 1 268 000 DKK.

For at øge sikkerheden for fængselsbetjente igangsatte Kriminalforsorgen i 2017 et pilotprojekt i Vestre Fængsel og Køge Arrest, hvor fængselsbetjente i en periode bar små kameraer på uniformen.

Kameraerne blev brugt til at optage video, hvis der opstod episoder med fysiske eller verbale overfald fra de indsatte mod personalet.

På baggrund af pilotprojektet er det besluttet at anskaffe 100 kropskameraer til matrikler i sikkerhedsklasse 1 og 2, med en forventet efterfølgende anskaffelse af yderligere 140 kropskameraer. Ændrede sikkerhedsmæssige forhold eller politiske tiltag kan bevirke, at ordregiver får behov for at købe flere kropskameraer, enten som enkeltbestillinger eller løbende. I forbindelse med opgørelsen af rammeaftalens anslåede samlede værdi, jf. udbudsbekendtgørelsens pkt. II.1.5, er der taget udgangspunkt i anskaffelse af op til 1 000 kropskameraer i rammeaftalens løbetid. Det bemærkes, at der ikke garanteres en minimumsomsætning ud over hvad der følger af initialanskaffelsen på 100 kameraer.

Der gøres opmærksom på, at såfremt de modtagne tilbud overstiger budgetrammen forbeholder ordregiver sig retten til at nedjustere initialanskaffelsens omfang, så den kan holdes inden for budgetrammen, eller helt at aflyse udbudsforretningen.

Det bemærkes, at aktører, der prækvalificeres og opfordres til at afgive tilbud skal indlevere vareprøve ifm. indlevering af indledende tilbud, jf. udbudsbetingelser pkt. 5.1.

Ordregiver forbeholder sig retten til at tildele kontrakten ud fra det indledende tilbud, jf. udbudslovens § 66, stk. 1.

Proces for forhandlinger

Såfremt ordregiver beslutter sig for at gennemføre forhandlinger, vil processen være som angivet herunder, jf. udbudsbetingelser pkt. 3.1.

Alle tilbudsgivere, der har afgivet indledende tilbud inden for den fastsatte tidsfrist, indbydes til at deltage i forhandling. På baggrund af forhandlingen vurderer ordregiver, om det er nødvendigt med yderligere forhandlingsrunder. Såfremt det vurderes, at der ikke er behov for yderligere forhandlingsrunder, vil ordregiver erklære forhandlingen for afsluttet og anmode tilbudsgiver om at afgive endeligt tilbud. Såfremt det vurderes, at der er behov for yderligere forhandlingsrunder, vil tilbudsgiver blive anmodet om at afgive et revideret tilbud, som danner grundlag for den efterfølgende forhandlingsrunde. Denne proces vil gentages indtil ordregiver erklærer forhandlingen for afsluttet og anmoder om ordregivers endelige tilbud.

Forhandlingen kan foregå skriftligt, telefonisk, i form af et møde (virtuelt/fysisk), eller en kombination heraf. Forhandlingen vil fokusere på styrker og svagheder ved tilbuddet på baggrund af evalueringskriterierne, jf. udbudsbetingelser pkt. 12, samt på andre temaer, som vil blive meddelt forud for forhandlingen.

Der forventes, jf. udbudsmaterialet, en forhandlingsrunde.

II.2.5) Tildelingskriterier
Kvalitetskriterium - Navn: Evalueringskrav / Vægtning: 10
Kvalitetskriterium - Navn: Funktionskrav / Vægtning: 30
Kvalitetskriterium - Navn: Tilbudsbesvarelse / Vægtning: 30
Pris - Vægtning: 30
II.2.11) Oplysninger om optioner
Optioner: ja
Beskrivelse af optioner:

Såfremt ordregiver ønsker det i forbindelse med rammeaftalens udløb, kan ordregiver forlænge/gentegne licenser, som er købt i løbet af rammeaftalen, således at disse licenser udløber på samme tid som licenserne leveret i forbindelse med den seneste leverance.

II.2.13) Oplysninger om EU-midler
Udbuddet vedrører et EU-finansieret projekt og/eller program: nej
II.2.14) Yderligere oplysninger

Ordregiver har ikke opdelt rammeaftalen i delaftaler, jf. udbudslovens § 49, stk. 2, da rammeaftalens størrelse gør den egnet til mindre og mellemstore virksomheder.

Del IV: Procedure

IV.1) Beskrivelse
IV.1.1) Proceduretype
Udbud med forhandling
IV.1.3) Oplysninger om rammeaftale eller dynamisk indkøbssystem
Udbuddet indebærer udarbejdelse af en rammeaftale
IV.1.6) Oplysninger om elektronisk auktion
IV.1.8) Oplysninger om GPA-aftalen om offentlige udbud
Dette udbud er omfattet af GPA-aftalen: ja
IV.2) Administrative oplysninger
IV.2.1) Tidligere offentliggørelse om samme kontrakt
Bekendtgørelsens nummer i EUT S: 2019/S 082-194727
IV.2.8) Oplysninger om opsigelse af dynamisk indkøbssystem
IV.2.9) Oplysninger om ophør af indkaldelse af tilbud i form af en forhåndsmeddelelse

Del V: Kontrakttildeling

Kontraktnr.: 1
Betegnelse:

Kropsbårne kameraer til Kriminalforsorgen

En kontrakt/delkontrakt tildeles: nej
V.1) Oplysninger om ikke-tildeling
Kontrakten/partiet er ikke blevet tildelt
Andre årsager (afbrudt procedure)

Del VI: Supplerende oplysninger

VI.3) Yderligere oplysninger:

Begrundelse for annullation:

Kriminalforsorgen har besluttet at annullere udbudsproceduren. Årsagen hertil er, at kriminalforsorgens enhed for databeskyttelse og informationssikkerhed har vurderet, at den vindende leverandør på nuværende tidspunkt ikke vil være i stand til at efterleve og opfylde en række krav vedrørende databeskyttelse og informationssikkerhed.

En af vurderingens konklusioner anslår bl.a., at der vil være betydelige ekstra udgifter forbundet med gennemførslen af kontrakten, såfremt krav vedrørende databeskyttelse og informationssikkerhed skal efterleves. Således anslås det, at leverandøren vil få behov for ekstern bistand som forventeligt vil overstige værdien af den udbudte kontrakt, og at ordregiver vil skulle bidrage med 600 timer i et 6 måneders udviklingsforløb.

Med afsæt i vurderingen ser kriminalforsorgen sig desværre nødsaget til at annullere udbudsproceduren og indstille projektet indtil videre.

VI.4) Klageprocedurer
VI.4.1) Organ med ansvar for klageprocedurerne
Officielt navn: Klagenævnet for Udbud
Postadresse: Nævnenes Hus, Toldboden 2
By: Viborg
Postnummer: 8800
Land: Danmark
E-mail: klfu@naevneneshus.dk
Telefon: +45 72405600

Internetadresse: https://klfu.naevneneshus.dk/

VI.4.2) Organ med ansvar for mæglingsprocedurerne
VI.4.3) Klageprocedure
Præcise oplysninger om klagefrist(er):

I henhold til lov om Klagenævnet for Udbud m.v. (loven kan hentes på www.retsinformation.dk), gælder følgende frister for indgivelse af klage:

Klage over ikke at være blevet udvalgt skal være indgivet til Klagenævnet for Udbud inden 20 kalenderdage, jf. lovens § 7, stk. 1, fra dagen efter afsendelse af en underretning til de berørte ansøgere om, hvem der er blevet udvalgt, når underretningen er ledsaget af en begrundelse for beslutningen i overensstemmelse med lovens § 2, stk. 1, nr. 1, og udbudslovens § 171, stk. 2.

I andre situationer skal klage over udbud, jf. lovens § 7, stk. 2, være indgivet til Klagenævnet for Udbud inden:

1) 45 kalenderdage efter at ordregiveren har offentliggjort en bekendtgørelse i Den Europæiske Unions Tidende om, at ordregiveren har indgået en kontrakt. Fristen regnes fra dagen efter den dag, hvor bekendtgørelsen er blevet offentliggjort.

2) 30 kalenderdage regnet fra dagen efter den dag, hvor ordregiveren har underrettet de berørte tilbudsgivere om, at en kontrakt baseret på en rammeaftale med genåbning af konkurrencen eller et dynamisk indkøbssystem er indgået, hvis underretningen har angivet en begrundelse for beslutningen.

3) 6 måneder efter at ordregiveren har indgået en rammeaftale regnet fra dagen efter den dag, hvor ordregiveren har underrettet de berørte ansøgere og tilbudsgivere, jf. lovens § 2, stk. 2, og udbudslovens § 171, stk. 4.

4) 20 kalenderdage regnet fra dagen efter at ordregiveren har meddelt sin beslutning, jf. udbudslovens § 185, stk. 2.

Senest samtidig med at en klage indgives til Klagenævnet for Udbud, skal klageren skriftligt underrette ordregiveren om, at klage indgives til Klagenævnet for Udbud, og om hvorvidt klagen er indgivet i standstill perioden, jf. lovens § 6, stk. 4. I tilfælde hvor klagen ikke er indgivet i standstill perioden, skal klageren tillige angive, hvorvidt der begæres opsættende virkning af klagen, jf. lovens § 12, stk. 1.

Klagenævnet for Udbuds e-mailadresse er angivet i punkt VI.4.1).

Klagenævnet for Udbuds klagevejledning kan findes på:

https://naevneneshus.dk/start-din-klage/klagenaevnet-for-udbud/vejledning/

VI.4.4) Tjeneste, hvor der kan fås oplysninger om klageproceduren
Officielt navn: Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen
Postadresse: Carl Jacobsens Vej 35
By: Valby
Postnummer: 2500
Land: Danmark
E-mail: kfst@kfst.dk
Telefon: +45 41715000

Internetadresse: http://www.kfst.dk

VI.5) Dato for afsendelse af denne bekendtgørelse:
15/06/2020

Send til en kollega

0.063