23948sdkhjf

Fakta om udbudet

EU-nr
2022/S 035-086677
Offentliggjort
18.02.2022
Udbudstype
Annullering

Udbyder

Region Syddanmark, Projektorganisationen for Nyt OUH

Udbud af kontrakt om levering af nødstrøm (DRUPS) inkl. service, drift og vedligehold til Nyt OUH som et Offentligt Privat Samarbejde (OPS)


Region Syddanmark, Projektorganisationen for Nyt OUH

Bekendtgørelse om indgåede kontrakter

Resultat af udbudsproceduren

Bygge- og anlægsarbejder

Retsgrundlag:
Direktiv 2014/24/EU

Del I: Ordregivende myndighed

I.1) Navn og adresser
Officielt navn: Region Syddanmark, Projektorganisationen for Nyt OUH
CVR-nummer: 29190909
Postadresse: Glisholmvej 2A
By: Odense S
NUTS-kode: DK031 Fyn
Postnummer: 5260
Land: Danmark
Kontaktperson: Vicedirektør Kenneth Holm
E-mail: nyt.ouh@rsyd.dk
Telefon: +45 76631000
Internetadresse(r):
Overordnet internetadresse: http://www.regionsyddanmark.dk
I.4) Type ordregivende myndighed
Regional eller lokal myndighed
I.5) Hovedaktivitet
Sundhed

Del II: Genstand

II.1) Udbuddets omfang
II.1.1) Betegnelse:

Udbud af kontrakt om levering af nødstrøm (DRUPS) inkl. service, drift og vedligehold til Nyt OUH som et Offentligt Privat Samarbejde (OPS)

Sagsnr.: DP42
II.1.2) Hoved-CPV-kode
45000000 Bygge- og anlægsarbejder
II.1.3) Kontrakttype
Bygge- og anlægsarbejder
II.1.4) Kort beskrivelse:

Den udbudte opgave omfatter levering af nødstrøm til Nyt Odense Universitetshospital (Nyt OUH), herunder projektering og etablering samt efterfølgende drift af et samlet DRUPS Anlæg som Offentligt Privat Samarbejde (OPS) henover en længere kontraktperiode.

Udbuddet indebærer, at der sker et samlet udbud af:

a. Projektering og etablering af et samlet DRUPS Anlæg i Etableringsfasen

b. Service (inkl. fornyelser), administration, drift og vedligehold i en efterfølgende Forsyningsfase

Kontraktperioden på 12,5 år er fastlagt for at sikre sammentænkning af henholdsvis anlæg og drift og for at give incitament til at optimere projektets langsigtede totaløkonomi.

Til opgaven er tilknyttet en option, som omfatter følgende:

• Tilkøb af 2 stk. ekstra DRUPS-enheder (Option 1)

II.1.6) Oplysninger om delkontrakter
Kontrakten er opdelt i delkontrakter: nej
II.2) Beskrivelse
II.2.2) Supplerende CPV-kode(r)
31122000 Generatoranlæg
31127000 Nødstrømsanlæg
31682510 Nødstrømssystemer
31682530 Nødstrømsforsyninger
45223000 Bygge-anlægsarbejder: forskellige bygværker
45231000 Arbejder i forbindelse med udlægning af rørledninger, kommunikations- og stærkstrømsledninger
45259000 Reparation og vedligeholdelse af anlæg
45310000 Udførelse af elektriske installationer
45317200 Elinstallation til transformere
45317300 Elinstallation til elektrisk fordelingsudstyr
50710000 Reparation og vedligeholdelse af elektriske og mekaniske installationer i bygninger
51111000 Installation af elektriske motorer, generatorer og transformere
65320000 Drift af elektriske anlæg
II.2.3) Udførelsessted
NUTS-kode: DK031 Fyn
Hovedudførelsessted:

Odense S, Danmark.

II.2.4) Beskrivelse af udbuddet:

Med dette udbud ønsker Region Syddanmark at udbyde en samlet løsning omfattende etableringen af et DRUPS Anlæg og efterfølgende service, drift og vedligeholdelse heraf til brug for levering af nødstrøm til Nyt OUH i en længere kontraktperiode.

DRUPS Anlægget består overordnet af en DRUPS-bygning med tilhørende teknik og velfærdsfaciliteter, og i forlængelse heraf en skorsten. Endvidere består anlægget af nye underjordiske tankanlæg. OPS-leverandøren forestår etableringen af det samlede DRUPS Anlæg, herunder DRUPS-bygning, skorsten og underjordiske tankanlæg og forestår herudover nedlægning og videreførelse af 10kV DRUPS-kabler, således at der opnås forbindelse mellem DRUPS Anlægget og den nye Koblingsstation, som er etableret af 10kV-leverandøren i et særskilt udbudt projekt (DP43 – 10 kV infrastruktur). Ligeledes etablerer OPS-leverandøren underjordisk rørføring fra tankanlæg og frem til DRUPS-bygning. Endelig etablerer OPS-leverandøren parkeringspladser og udearealer i tilknytning til DRUPS-bygningen.

DRUPS Anlægget skal opføres i Nyt OUH’s "Teknikby" på et byggemodnet areal. DRUPS-bygningen skal rent fysisk bygges sammen med den særskilt etablerede Koblingsstation. Koblingsstationen er - som angivet - ikke en del af nærværende udbud.

Ved etableringen af DRUPS Anlægget indgår, ud over etableringen, bl.a. planlægning, projektering, kontrol, test og dokumentation.

Udbuddet indeholder endvidere service (inkl. fornyelser), drift og vedligeholdelse af DRUPS Anlægget i en efterfølgende Forsyningsfase på 12,5 år, idet OPS-leverandøren bærer ansvaret for anlægget (DRUPS Anlægget) i hele Forsyningsfasen.

Region Syddanmark ønsker således en OPS-leverandør, der ved hjælp af et stabilt og driftssikkert DRUPS Anlæg med tilhørende driftscenter, overvågningssystem og vagtordning kan sikre, at der i kontraktperioden til enhver tid kan leveres nødstrøm i tilfælde af strøm-/spændingsudfald, og som samtidig har et beredskab, som sikrer mulighed for omgående afhjælpning. Ligeledes ønsker Region Syddanmark en OPS-leverandør, der ved hjælp af forebyggende drift og vedligehold, sikrer et DRUPS Anlæg med høj driftssikkerhed i overensstemmelse med de funktions- og tekniske krav.

Af samme årsdag, er DRUPS Anlægget udbudt som et OPS-projekt (Offentligt Privat Samarbejde), hvormed Etableringsfasen er offentligt finansieret, og hvormed Region Syddanmark foretager en løbende betaling af Bygge- og anlægssummen i bygge- og anlægsfasen (”Etableringsfasen”). I Forsyningsfasen betaler Region Syddanmark videre for, at OPS-leverandøren forestår den løbende service (inkl. fornyelser) drift og vedligeholdelse af DRUPS Anlægget og herved stiller funktionsdygtigt DRUPS Anlæg til rådighed for Region Syddanmark. Der foretages nedslag i den løbende betaling for service (inkl. fornyelser) drift og vedligeholdelse af DRUPS Anlægget, såfremt enten DRUPS Anlægget eller de Løbende driftsydelser ikke lever op til de i udbudsmaterialet og aftalegrundlaget beskrevne krav.

Til opgaven er tilknyttet en udskydelsesret, som indebærer, at Region Syddanmark forbeholder sig ret til at udskyde idriftsættelsen af DRUPS Anlægget i op til 18 måneder efter aflevering af DRUPS Anlægget.

Til opgaven er yderligere tilknyttet en option, som omfatter følgende:

• Tilkøb af 2 stk. ekstra DRUPS-enheder (Option 1)

Der henvises for en nærmere beskrivelse af opgavens omfang til det samtidigt offentliggjorte udbudsmateriale, jf. pkt. I.3).

II.2.5) Tildelingskriterier
Kvalitetskriterium - Navn: Kvaliteten af den tilbudte løsning / Vægtning: 35 %
Kvalitetskriterium - Navn: Proces og metode / Vægtning: 15 %
Kvalitetskriterium - Navn: Organisation og bemanding, herunder CV’er / Vægtning: 10 %
Pris - Vægtning: 40 %
II.2.11) Oplysninger om optioner
Optioner: ja
Beskrivelse af optioner:

Til opgaven er tilknyttet en option, som omfatter følgende:

• 2 stk. ekstra DRUPS-enheder (Option 1)

Ved en ”DRUPS-enhed” forstås en enhed som kan fungere særskilt, og som udgøres af en dieselmotor, en generator, et svinghjul, styrings- og effekttavle, installationer samt evt. en step-up transformer til 10kV.

II.2.13) Oplysninger om EU-midler
Udbuddet vedrører et EU-finansieret projekt og/eller program: nej
II.2.14) Yderligere oplysninger

Del IV: Procedure

IV.1) Beskrivelse
IV.1.1) Proceduretype
Udbud med forhandling
IV.1.3) Oplysninger om rammeaftale eller dynamisk indkøbssystem
IV.1.8) Oplysninger om GPA-aftalen om offentlige udbud
Dette udbud er omfattet af GPA-aftalen: ja
IV.2) Administrative oplysninger
IV.2.1) Tidligere offentliggørelse om samme kontrakt
Bekendtgørelsens nummer i EUT S: 2021/S 134-355240
IV.2.8) Oplysninger om opsigelse af dynamisk indkøbssystem
IV.2.9) Oplysninger om ophør af indkaldelse af tilbud i form af en forhåndsmeddelelse

Del V: Kontrakttildeling

Betegnelse:

Udbud af kontrakt om levering af nødstrøm (DRUPS) inkl. service, drift og vedligehold til Nyt OUH som et Offentligt Privat Samarbejde (OPS)

En kontrakt/delkontrakt tildeles: nej
V.1) Oplysninger om ikke-tildeling
Kontrakten/partiet er ikke blevet tildelt
Andre årsager (afbrudt procedure)

Del VI: Supplerende oplysninger

VI.3) Yderligere oplysninger:

Fortsættelse af punkt III.1.1):

• Region Syddanmark kan påvise, at ansøgeren eller tilbudsgiveren uretmæssigt har forsøgt at påvirke regionens beslutningsproces, hvis ansøgeren eller tilbudsgiveren har fået fortrolige oplysninger, der kan give dem uretmæssige fordele i forbindelse med udbudsproceduren, eller såfremt ansøgeren eller tilbudsgiveren groft uagtsomt har givet vildledende oplysninger, der kan have væsentlig indflydelse på beslutninger vedrørende udelukkelse, vurdering af minimumskravene til egnethed, udvælgelse eller tildeling af kontrakt. (nr. 6)

Ansøger skal derfor erklære, at ansøger ikke befinder sig i disse frivillige udelukkelsesgrunde i udbudslovens § 137, stk. 1, nr. 1, nr. 2, nr. 4 og nr. 6. Erklæringen afgives ved at udfylde ESPD del III, afsnit C, jf. den relevante rubrik.

-o0o-

Prækvalifikation afholdes elektronisk via Byggeweb. Dette medfører, at ansøgning om prækvalifikation kun kan afleveres via login på Byggeweb Udbud, jf. nærmere herom i udbudsbetingelsernes pkt. 2.4.

For nærmere oplysninger om krav til prækvalifikationsansøgning og spørgsmål til prækvalifikation, samt aflevering af prækvalifikationsansøgning henvises til udbudsbetingelserne, som er en del af det samlede udbudsmateriale, som er frit tilgængeligt på: https://www.rib-software.dk/udbudsportal/ - Byggewebnummer TN394955A.

Der afholdes informationsmøde for de prækvalificerede virksomheder den 16. september 2021, kl. 9.00-11.00 hos Region Syddanmark, Projektorganisationen for Nyt OUH, Glisholmvej 2A, 5260 Odense S, hvor der vil blive givet en kort introduktion til udbudsforretningen og udbudsmaterialet. Frist for tilmelding er den 14. september 2021, kl. 13.00. Eventuelt præsentationsmateriale vil være på dansk og offentliggøres umiddelbart efter mødet på RIB - Byggeweb, jf. nærmere udbudsbetingelsernes pkt. 2.6.

-o0o-

I relation til punkt II.2.9) bemærkes, at hver ansøger kun kan indgive én ansøgning om prækvalifikation. Såfremt samme juridiske enhed er del af eller på anden måde deltager i flere ansøgninger, f.eks. selv indgiver egen ansøgning, men samtidig indgår som deltager i et konsortium, der ansøger, skal ansøgerne sikre, at samme juridiske enheds deltagelse ikke medfører mulighed for gensidigt at påvirke indholdet af de forskellige tilbudsgiveres tilbud. Region Syddanmark forbeholder sig ret til at anmode ansøgere om at godtgøre, at samme juridiske enheds deltagelse ikke medfører mulighed for gensidigt at påvirke indholdet af de forskellige tilbudsgiveres tilbud, herunder at der ikke følges en praksis, som kan true gennemsigtigheden og fordrejekonkurrencen mellem de bydende.

Region Syddanmark kan anvende fremgangsmåden i udbudslovens § 159, stk. 5, hvis ansøgninger eller tilbud ikke opfylder udbudsmaterialets formelle krav.

-o0o-

Ad pkt. IV.2.4) Sprog

Prækvalifikationsansøgningen (ESPD’et) skal være på dansk og/eller engelsk. Det tillades tillige, at dokumentation til brug for prækvalifikationsansøgningen, herunder referencer, regnskaber og støtteerklæringer mv. kan være på dansk og/eller engelsk.

Herudover gøres opmærksom på, at udbuddet som helhed gennemføres på dansk (bortset fra, at enkelte dele af det tekniske udbudsmateriale er udarbejdet på engelsk), og at tilbud således skal være på dansk. Ligesom spørgsmål/svar og rettelsesblade, referater mv. skal udarbejdes på dansk.

Forhandlingsprocessen vil også blive gennemført primært på dansk. Det vil dog være muligt for tilbudsgiver at præsentere og tale på engelsk, men Region Syddanmark taler og svarer udelukkende på dansk, hvorfor det således kan være nødvendigt for tilbudsgiver at tage en tolk med til forhandlingsmødet.

VI.4) Klageprocedurer
VI.4.1) Organ med ansvar for klageprocedurerne
Officielt navn: Klagenævnet for Udbud
Postadresse: Nævnenes Hus, Toldboden 2
By: Viborg
Postnummer: 8800
Land: Danmark
E-mail: klfu@naevneneshus.dk
Telefon: +45 72405708
Internetadresse: http://www.klfu.dk
VI.4.3) Klageprocedure
Præcise oplysninger om klagefrist(er):

Klage over ikke at være blevet prækvalificeret skal være indgivet til Klagenævnet for Udbud inden 20 kalenderdage fra dagen efter afsendelse af underretning til de berørte ansøgere om, hvem der er blevet udvalgt. Klager over udbuddet skal være indgivet til Klagenævnet for Udbud inden 45 kalenderdage efter, at ordregiver har offentliggjort en bekendtgørelse i Den Europæiske Unions Tidende om, at ordregiveren har indgået en kontrakt. Fristen regnes fra dagen efter den dag, hvor bekendtgørelsen er blevet offentliggjort. Senest samtidig med at en klage indgives til Klagenævnet for Udbud, skal klageren skriftligt underretteordregiveren om, at klage indgives til Klagenævnet for Udbud, og om, hvorvidt klagen er indgivet i standstill-perioden. I tilfælde, hvor klagen ikke er indgivet i standstill-perioden, skal klageren tillige angive, hvorvidt der begæres opsættende virkning af klagen. Klagen skal vedlægges et klagegebyr på 20 000 DKK. Se mere om indgivelse af klager på klagenævnets hjemmeside: www.klfu.dk

VI.4.4) Tjeneste, hvor der kan fås oplysninger om klageproceduren
Officielt navn: Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen
Postadresse: Carl Jacobsens Vej 35
By: Valby
Postnummer: 2500
Land: Danmark
E-mail: kfst@kfst.dk
Telefon: +45 41715000
Fax: +45 33326144
Internetadresse: http://www.kfst.dk
VI.5) Dato for afsendelse af denne bekendtgørelse:
14/02/2022

Send til en kollega

0.047