23948sdkhjf

Fakta om udbudet

EU-nr
2017/S 127-259009
Offentliggjort
06.07.2017
Udbudstype
Begrænset udbud

Udbyder

Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse

Rammeaftale vedrørende vinteroplægning og sædvanlig værftsarbejder, herunder service og vedligeholdelse, af sejlfartøjerne Svanen og Thyra


Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse

Udbudsbekendtgørelse

Tjenesteydelser

Direktiv 2014/24/EU

Del I: Ordregivende myndighed

I.1) Navn og adresser
Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse
16-28-71-80
Lautrupbjerg 1-5
Ballerup
2750
Danmark
Kontaktperson: Naheeb Bawar
Telefon: +45 72814189
E-mail: fmi-id-sma10@mil.dk
NUTS-kode: DK

Internetadresse(r):

Overordnet internetadresse: https://www.ethics.dk/ethics/eo#/a99ea532-5c48-4dae-bbcd-fef267048c65/homepage

Internetadresse for køberprofilen: www.forsvaret.dk

I.2) Fælles udbud
I.3) Kommunikation
Udbudsmaterialet er gratis, ubegrænset og fuldt tilgængeligt på: https://www.ethics.dk/ethics/eo#/a99ea532-5c48-4dae-bbcd-fef267048c65/publicMaterial
Yderligere oplysninger fås på den ovennævnte adresse
Bud eller ansøgninger om deltagelse skal sendes elektronisk via: https://www.ethics.dk/ethics/eo#/a99ea532-5c48-4dae-bbcd-fef267048c65/homepage
Bud eller ansøgninger om deltagelse skal sendes til den ovennævnte adresse
Elektronisk kommunikation kræver anvendelse af værktøjer og anordninger, der ikke er almindeligt tilgængelige. Der er gratis, ubegrænset og fuld adgang til disse værktøjer og anordninger på: https://www.ethics.dk/ethics/eo#/a99ea532-5c48-4dae-bbcd-fef267048c65/homepage
I.4) Type ordregivende myndighed
Ministerium eller en anden myndighed på nationalt plan eller forbundsplan, herunder regionale eller lokale afdelinger
I.5) Hovedaktivitet
Forsvar

Del II: Genstand

II.1) Udbuddets omfang
II.1.1) Betegnelse:

Rammeaftale vedrørende vinteroplægning og sædvanlig værftsarbejder, herunder service og vedligeholdelse, af sejlfartøjerne Svanen og Thyra.

Sagsnr.: 2017/001384
II.1.2) Hoved-CPV-kode
50241000
II.1.3) Kontrakttype
Tjenesteydelser
II.1.4) Kort beskrivelse:

Aftalen vedrører årlig vinteroplægning af sejlfartøjerne Svanen og Thyra. Oplægningen skal foregå indendørs ved leverandøren i ventileret aflåsbar hal. Under oplægningen skal leverandøren udføre årlige eftersyns- og vedligeholdelses arbejder jf. specifikation, samt forekommende vedligeholdelses- og reparationsarbejder efter behov. Arbejderne, herunder vinteroplægning og opbevaring, skal foregå en gang årligt i perioden oktober til april.

Fartøjernes hoveddata (fartøjerne er identiske):

Træskibe

Længde overalt: 19,50 m.

Længde i VL: 14,03 m.

Bredde max.: 4,82 m.

Dybgang: 2,40 m.

Højde uden mast: 4.60 m.

Højde fribord ved OX: 1,20 m.

Stormast længde: 20,5 m.

Mesanmast længde: 10 m.

Deplacement ca.: 32 t.

Der afholdes besigtigelse af fartøjerne i Korsør i bygning 45A, den 25.8.2017, kl. 12:30 for de prækvalificerede tilbudsgivere.

II.1.5) Anslået samlet værdi
Værdi eksklusive moms: 2 000 000.00 DKK
II.1.6) Oplysninger om delkontrakter
Kontrakten er opdelt i delkontrakter: nej
II.2) Beskrivelse
II.2.1) Betegnelse:
II.2.2) Supplerende CPV-kode(r)
II.2.3) Udførelsessted
NUTS-kode: DK
NUTS-kode: DK0
Hovedudførelsessted:

Korsør.

II.2.4) Beskrivelse af udbuddet:

Vinteroplægning og sædvanlige værftsarbejder, herunder service og vedligeholdelse af sejlfartøjerne Svanen og Thyra.

II.2.5) Tildelingskriterier
de nedenfor anførte kriterier
Pris
II.2.6) Anslået værdi
Værdi eksklusive moms: 2 000 000.00 DKK
II.2.7) Varighed af kontrakten, rammeaftalen eller det dynamiske indkøbssystem
Varighed i måneder: 48
Denne kontrakt kan forlænges: nej
II.2.9) Oplysning om begrænsningen af antallet af ansøgere, der vil blive opfordret til at afgive bud eller deltage
Forventet mindste antal: 5
Største antal: 5
Objektive kriterier for valg af det begrænsede antal ansøgere:

Såfremt flere end 5 egnede ansøgere søger om prækvalifikation, vil begrænsning af ansøgere, der opfordres til at afgive tilbud, ske ved en vurdering af, hvilke ansøgere der har dokumenteret de mest lignende relevante leverancer, jf. punkt III.1.3) af de ydelser, som kontrakten omfatter, jf. beskrivelsen i punkt II.1.4) og punkt II.2.4), samt den økonomiske og finansielle kapacitet, primært omsætning, sekundæret soliditetsagrad. De mest lignende tidligere leverancer vil der blive tillagt størst vægt ved denne vurdering.

Relevansvurderingen foretages på baggrund af, i hvor høj grad referencerne dokumenterer erfaring med levering af funktionelt sammenlignelige ydelser.

Vurderingen foretages på den måde, at der lægges vægt på hvilke ansøgere, der har dokumenteret de bedste, og for leverancen, mest relevante tidligere leverancer (som beskrevet under del III.1.3)), herunder antallet og størrelsen (økonomisk værdi) af tilsvarende tidligere leverancer og såfremt der ikke er væsentlig forskel herimellem, vil udvælgelsen derefter ske på baggrund af hvilke ansøgere, der har den højeste, primært omsætning sekundært soliditetgrad (som oplyst under del III.1.2)).

Ved vurderingen af hvilke ansøgere, der har dokumenteret de mest relevante leverancer af sammenlignelige ydelser, tages der udgangspunkt i den enkelt ansøgers mest relevante reference, dog således at ansøgerens øvrige referencer kan supplere den mest relevante reference, såfremt referencerne tilsammen dokumenterer en højere grad af relevant erfaring med at levere de konkret efterspurgte ydelser.

II.2.10) Oplysninger om alternative tilbud
Alternative tilbud vil blive taget i betragtning: nej
II.2.11) Oplysninger om optioner
Optioner: nej
II.2.12) Oplysninger om elektroniske kataloger
II.2.13) Oplysninger om EU-midler
Udbuddet vedrører et EU-finansieret projekt og/eller program: nej
II.2.14) Yderligere oplysninger

Del III: Juridiske, økonomiske, finansielle og tekniske oplysninger

III.1) Betingelser for deltagelse
III.1.1) Egnethed til at udøve en erhvervsaktivitet, herunder krav om optagelse i erhvervs- eller handelsregistre
III.1.2) Økonomisk og finansiel kapacitet
Liste over og kort beskrivelse af udvælgelseskriterier:

Følgende dokumentation skal indgå i ansøgning: Omsætning og soliditetsgrad fra seneste regnskabsår. Ved en sammenslutning af virksomheder f. eks (et konsortium) skal oplysningerne afgives for hvert af de deltagende virksomheder i sammenslutning. Tilbudsgiveren skal bruge det fælles europæiske udbuds dokument (herefter benævnt som ESPD) som foreløbigt bevis på, at kandidaten opfylder nedenstående minimums krav med hensyn til de standarder, der kræves, jf. § 148, stk. 1 i Udbudsloven (lov nr.1564 af 15.12.2015, som findes på www.retsinformation.dk). Forud for tildeling af den endelige rammeaftale skal den pågældende tilbudsgiver, som FMI har besluttet at tildele rammeaftalen, indsende dokumentation for oplysningerne, der er angivet i ESPD'en i henhold til§ 151 i den nævnte lov. Der henvises til Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens vejledning vedrørende det fælles europæiske udbuds dokument, som er tilgængelig på: http://www.kfst.dk/~/media/KFST/Publikationer/Dansk/2015/Vejledning%20til%20ESPDen.pdf Tilbudsgiver skal vedlægge oplysninger om økonomisk og finansiel kapacitet i form af oplysninger om tilbudsgiverens omsætning og soliditetsgrad i seneste regnskabsår. Bemærk, at en tilbudsgiver kan bero sig på andre enheders økonomiske og finansielle formåen (f.eks. en modervirksomhed eller et søsterselskab eller en underleverandør) uanset den juridiske karakter af forholdet mellem tilbudsgiveren og den pågældende enhed eller enheder, som tilbudsgiveren beror sig på. I så fald skal tilbudsgiveren tilsikrer, at en ESPD fra den enhed eller de enheder, som tilbudsgiveren beror sig på, sendes sammen med tilbudsgiverens egen ESPD. Enheden eller enheders ESPD skal ligeledes indeholde de ovennævnte oplysninger.

III.1.3) Teknisk og faglig kapacitet
Liste over og kort beskrivelse af udvælgelseskriterier:

Leverandøren bedes indgive ESPD med angivelse af følgende oplysninger:

— Hvilke opbevaringsfaciliteter i relation til vinteroplægning af fartøjerne, leverandøren råder over.

I forhold til opbevaringsfaciliteterne skal den tilbudsgiver, som ordregiver har til hensigt at tildele kontrakten til, fremlægge dokumentation for, at oplysningerne i ESPD er korrekte inden tildelingsbeslutningen.

— En liste over op til 5 betydelige tilsvarende tjenesteydelser, jf. pkt. II.1.4), som ansøger har udført i løbet af de sidste 24 måneder.

Kun referencer, der vedrører ydelser, som er udført på ansøgningstidspunktet, vil blive tillagt betydning ved vurdering af, hvilke leverandører der har dokumenteret de mest relevante leverancer, jf. punkt II.2.9). Hvis der er tale om en igangværende opgave, er det således alene den del af ydelserne, der allerede er udført på ansøgningstidspunktet, som vil indgå i vurderingen af referencen.

Hver reference bedes indeholde en kort beskrivelse af den udførte leverance. Beskrivelsen af leverancen bør indeholde en klar beskrivelse af, hvilke af de under punkt II.1.4) og II.2.4), anførte ydelser, leverancen vedrørte, samt Leverandørens rolle(r) i udførelsen af leverancen. Endvidere bedes referencen indeholde den økonomiske værdi af leverancen (beløb), dato for leverancen samt navn på kunden (modtager).

Ved angivelse af dato for leverancen bedes Leverandøren angive datoen for leverancens påbegyndelse og afslutning. Er dette ikke muligt, f.eks. fordi opgaverne er udført løbende i henhold til en rammeaftale, bedes Leverandøren i beskrivelsen af leverancen angive, hvordan datoen er angivet.

Der kan maksimalt angives 5 referencer, uanset om leverandøren er en enkelt virksomhed, om leverandøren baserer sig på andre enheders tekniske formåen, eller om der er tale om en sammenslutning af virksomheder (f.eks. et konsortium).

Såfremt der angives mere end 5 referencer, vil der alene blive lagt vægt på de 5 første referencer. Referencer her ud over vil der blive set bort fra.

Baserer leverandøren sig på andre enheders faglige erfaringer vedrørende udførelsen af konkrete dele af ydelserne, som kontrakten omfatter, jf. punkt II.2.4), skal de konkrete dele af ydelserne under kontrakten udføres af den enhed, som Leverandøren baserer sig på.

ESPD fungerer som et foreløbigt bevis for, at Leverandøren opfylder mindstekrav til egnethed i relation til teknisk og faglig kapacitet, jf. punkt III.1.3) samt hvordan Leverandøren opfylder udvælgelseskriteriet, jf. punkt II.2.9)

Leverandøren vil ikke blive afkrævet yderligere dokumentation for teknisk og faglig kapacitet i forhold til tidligere leverancer. Dog forbeholder ordregiver sig ret til at kontakte Leverandøren eller den i referencen angivne kunde med henblik på at få attesteret oplysningerne om referencen, herunder de for referencen angivne tidspunkter.

Mindstekrav til det niveau, der muligvis kræves:

Opbevaringsfaciliteterne til vinteroplægning af fartøjerne skal udgøres af ventileret, aflåsbar hal, af en størrelse, der tillader samtidig indendørs opbevaring af begge fartøjer.

III.1.5) Oplysning om reserverede kontrakter
III.2) Kontraktbetingelser
III.2.1) Oplysninger om en bestemt profession
III.2.2) Kontraktudførelsesvilkår:
III.2.3) Oplysninger om de medarbejdere, der er ansvarlige for kontraktens udførelse

Del IV: Procedure

IV.1) Beskrivelse
IV.1.1) Proceduretype
Begrænset udbud
IV.1.3) Oplysninger om rammeaftale eller dynamisk indkøbssystem
Udbuddet indebærer udarbejdelse af en rammeaftale
Rammeaftale med en enkelt aktør
IV.1.4) Oplysninger om reduktion af antallet af løsninger eller tilbud under forhandlingerne eller dialogen
IV.1.6) Oplysninger om elektronisk auktion
IV.1.8) Oplysninger om GPA-aftalen om offentlige udbud
Dette udbud er omfattet af GPA-aftalen: nej
IV.2) Administrative oplysninger
IV.2.1) Tidligere offentliggørelse om samme kontrakt
Bekendtgørelsens nummer i EUT S: 2014/S 104-183205
IV.2.2) Frist for modtagelse af bud eller ansøgninger om deltagelse
Dato: 04/08/2017
Tidspunkt: 13:00
IV.2.3) Forventet dato for afsendelse af opfordringer til at afgive bud eller at deltage til udvalgte ansøgere
IV.2.4) Sprog, der må benyttes ved afgivelse af tilbud eller ansøgninger om deltagelse:
Dansk, Engelsk
IV.2.6) Minimumsperiode, i hvilken den bydende er forpligtet af sit bud
Varighed i måneder: 3 (fra den anførte dato for modtagelse af bud)
IV.2.7) Betingelser for åbning af bud

Del VI: Supplerende oplysninger

VI.1) Oplysninger om gentagelse
Dette er et tilbagevendende offentligt indkøb: ja
VI.2) Oplysninger om elektroniske arbejdsgange
VI.3) Yderligere oplysninger:

For yderligere oplysninger, se dokumentet »yderligere oplysninger« som er tilgængeligt via URL adressen i sektion I.3).

VI.4) Klageprocedurer
VI.4.1) Organ med ansvar for klageprocedurerne
Klagenævnet for Udbud
Nævnenes Hus, Toldboden 2
Viborg
8800
Danmark
Telefon: +45 72405708
E-mail: klfu@naevneneshus.dk

Internetadresse:https://erhvervsstyrelsen.dk/klagenaevnet-for-udbud

VI.4.2) Organ med ansvar for mæglingsprocedurerne
VI.4.3) Klageprocedure
Præcise oplysninger om klagefrist(er):

Ved et udbud med prækvalifikation efter udbudsloven, forsyningsvirksomhedsdirektivet eller tilbudsloven skal en klage over ikke at være blevet prækvalificeret indgives inden 20 kalenderdage regnet fra dagen efter ordregiverens afsendelse af underretning om prækvalifikation.

Andre klager over udbud eller beslutninger, f.eks. tildeling af kontrakter, omfattet af udbudslovens afsnit II eller III eller forsyningsvirksomhedsdirektivet skal være indgivet til klagenævnet inden 45 kalenderdage regnet fra dagen efter ordregiverens offentliggørelse af en bekendtgørelse i EU-Tidende om indgåelse af kontrakt.

Angår klagen overtrædelser af tilbudsloven eller udbudslovens §§ 191 og 192, regnes klagefristen på 45 kalenderdage fra dagen efter ordregiverens underretning om tildelingsbeslutningen. Klager over indgåelse af en rammeaftale efter udbudsloven (afsnit II, III og §§ 191 og 192), forsyningsvirksomhedsdirektivet eller tilbudsloven skal være indgivet til klagenævnet inden 6 måneder regnet fra dagen efter ordregiverens underretning om tildelingsbeslutningen.

Klager over indgåelse af en kontrakt baseret på en rammeaftale med genåbning af konkurrencen eller et dynamisk indkøbssystem omfattet af udbudslovens afsnit II eller III eller forsyningsvirksomhedsdirektivet skal være indgivet til klagenævnet inden 30 kalenderdage regnet fra dagen efter ordregiverens underretning om tildelingsbeslutningen.

Klager over en ordregivers beslutning om at videreføre en kontrakt (udbudslovens § 185, stk. 2) skal indgives til klagenævnet inden 20 kalenderdage regnet fra dagen efter, at ordregiveren har offentliggjort sin beslutning (udbudslovens § 185, stk. 2, 3. pkt.). Har ordregiveren fulgt proceduren i lov om Klagenævnet for Udbud § 4, skal en klage over, at ordregiveren i strid med udbudsdirektivet eller forsyningsvirksomhedsdirektivet har indgået en kontrakt uden forudgående offentliggørelse af en udbudsbekendtgørelse være indgivet til klagenævnet inden 30 kalenderdage regnet fra dagen efter ordregiverens offentliggørelse af en bekendtgørelse i EU-Tidende om indgåelse af kontrakt.

VI.4.4) Tjeneste, hvor der kan fås oplysninger om klageproceduren
Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen
Carl Jacobsens Vej 35
Valby
2500
Danmark
Telefon: +45 41715000
E-mail: kfst@kfst.dk

Internetadresse:www.kfst.dk

VI.5) Dato for afsendelse af denne bekendtgørelse:
04/07/2017

Send til en kollega

0.047