Choose language Home > Article displaySkip Navigation Links Thursday 17 April 2014
Advertising / Contact  

Ingeniørstuderende frygter ledighed
18 March 2010 kl. 13:00 / Virksomheder
Print Tip Debat
Studerende på de naturvidenskabelige uddannelser er bekymrede for at dimittere direkte til ledighedskøen. 37 procent af de studerende, der bliver færdige i år, er bekymrede for deres fremtidige jobmuligheder. Bekymringen stiger i takt med arbejdsløshedkurven, og med god grund. I øjeblikket står næsten hver fjerde nyuddannede ingeniør uden job. Det viser nye tal fra Ingeniørforeningen.
- Det er helt uholdbart og dybt demotiverende for de unge, siger formand for Ingeniørforeningens Arbejdsmarkedsudvalg, Morten Thiessen. Han opfordrer regeringen til at gribe ind og modvirke kristestemning på universiteterne.
- Samfundsøkonomisk er det tudetosset at have så mange ledige nyuddannede ingeniører. De skal i gang inden for deres fag, for det er ingeniørernes kompetencer, der skal sikre vækst og velfærd – også på den anden side af krisen. Oven i ved vi, at vi om få år kommer til at mangle arbejdskraft med en naturvidenskabelig baggrund, siger han.
Ingeniørforeningens undersøgelse viser, at de studerende i stigende grad har fokus på jobsikkerhed i deres studier - også når de vælger speciale.
Men det er for kortsigtet, mener Morten Thiessen.
- De unge skal ikke lade bekymring og krisestemning styre deres studievalg. I stedet skal politikerne træde til at hjælpe de årgange, der uforskyldt er kommet klemme i krisen med at få fodfæste på arbejdsmarkedet. For eksempel ved at regeringen igen puster liv i den succesfulde isbryder-ordning, hvor mindre virksomheder kan få løntilskud til at ansætte ledige akademikere, siger han.
Ledighed for dimittender:
Januar 2010 23,9 pct.
Januar 2009 11,6 pct.
Januar 2008 9,8 pct.
Kilde Ingeniørernes A-Kasse, IAK. Definition: Det første år, et medlem er færdiguddannet defineres han/hun som dimittend
mola
 
 
Show original picture
Ingeniørforeningens Arbejdsmarkedsudvalg, Morten Thiessen.
 Also read...
26 May 2010 kl. 10:30
Kvinde i spidsen for Ingeniørforeningen
12 April 2010 kl. 14:00
Danmark skal tiltrække de rigtige ingeniører
19 March 2010 kl. 13:00
Jobkort åbner for løndumping
5 March 2010 kl. 13:00
Danmark skal ikke tiltrække højtuddannede løntrykkere
25 January 2010 kl. 13:00
IDA vil have unge i job - ikke i pasningsordning på universiteterne
Tip a friend...
Your name:
*
Your email:
*
To email:
*


0
Post a comment!
Here you may express your opinion.
In order to participate in the debate, you must be logged in.
If you are not a registered user, you can create a new account by following this link. The registration process only takes a minute.
LOG IN
Email:
Password:
Remember me
New user
Forgot password
No comments posted yet.

All material on this site is protected by the law regarding copyright. Pictures and text may not be copied, sold or distributed further without permission.
Jern og Maskinindustrien
Smedeholm 12-14, 1. th., DK-2730 Herlev | Tel: +45 70 11 37 00 | Email:
red@jernindustri.dk