Choose language Home > Article displaySkip Navigation Links Monday 21 April 2014
Advertising / Contact  

Adfærdsændringer knækker ulykkeskurven hos Arla
6 April 2011 kl. 17:15 / Metal
Print Tip Debat
En indsats over for ledelsens og medarbejdernes adfærd har Arla Foods med hjælp fra COWI reduceret antallet af ulykker på koncernens Gul Ost mejerier med 38 procent på kun ét år.
NØGLE
Det var hverken nye maskiner eller mere sikkerhedsudstyr, der var nøglen til at forebygge arbejdsulykker på Arla Foods Gul Ost mejerier. Den afgørende faktor viste sig at være medarbejdernes adfærd og ved at sætte effektivt ind på den front, har mejeriet reduceret antallet af ulykker på koncernens Gul Ost mejerier med 38 procent på bare ét år.
Vi har gennem en årrække reduceret ulykkesfrekvensen væsentligt via tekniske værktøjer og systematisk arbejdsmiljøarbejde, fortæller EHS senior manager Birgitte Koch, Arla Foods.
- Men frekvensen var stadig for høj, og det kunne vi ikke leve med. I kraft af et samarbejde med lederne på de enkelte mejerier blev vi opmærksomme på betydningen af den enkelte medarbejders adfærd. Da en intern analyse dernæst viste, at 91 procent af arbejdsulykkerne på mejerierne skyldtes usik-ker adfærd, valgte vi at fokusere på adfærdsbaseret sikkerhed.
Den menneskelige faktor
Sammen med COWI udviklede Arla et kursusforløb i sikker adfærd og sendte alle 2200 ledere og medarbejdere på Gul Ost Gruppens mejerier på kurset.
- Ligesom størstedelen af trafikulykker sker på grund af chaufførens adfærd, så er den menneskelige faktor også skyld i hovedparten af arbejdsulykker, fortæller arbejdsmiljøkonsulent i COWI, Marie Kloppenborg Jensen, der var med til at udvikle og undervise på kurserne.
- Ingen ønsker at komme til skade på arbejdspladsen. Når det alligevel sker, handler det om, at for eksempel produktiviteten bliver prioriteret højere end sikkerhed. Eller at medarbejderne føler det sådan. Derfor er det vigtigt, at signalere gennem såvel ord som handling, at sikkerheden skal prioriteres, siger Marie Kloppenborg Jensen.
Som et resultat af indsatsen er antallet af ulykker på Arlas Gul Ost mejerier faldet med 38 procent på et år. Og det skåner både medarbejdernes krop og psyke såvel som virksomhedens bundlinje.
Continues...
1
2
 
Page 1 of 2
 
 
Show original picture
Birgitte Koch, Arla Foods underviser her i adfærdsændringer, som var nøglen til at knække ulykkeskurven hos Arla.
 Also read...
30 November 2011 kl. 12:45
Arbejdsmiljøprisen går til SCA Packaging Denmark
23 June 2011 kl. 12:45
Grundfospumpe sikrer mælkepulverproduktion
15 November 2010 kl. 13:00
Fødevareproducent satser på videokonferencer
12 October 2010
Smeltet smør ved frokostbordet kan undgås med nyt patent
23 September 2010 kl. 10:00
IT-sikkerhed i produktionen
22 April 2010 kl. 9:00
Nye vinylesterrør klarer trykket under opluftning
Tip a friend...
Your name:
*
Your email:
*
To email:
*


0
Post a comment!
Here you may express your opinion.
In order to participate in the debate, you must be logged in.
If you are not a registered user, you can create a new account by following this link. The registration process only takes a minute.
LOG IN
Email:
Password:
Remember me
New user
Forgot password
No comments posted yet.

All material on this site is protected by the law regarding copyright. Pictures and text may not be copied, sold or distributed further without permission.
Jern og Maskinindustrien
Smedeholm 12-14, 1. th., DK-2730 Herlev | Tel: +45 70 11 37 00 | Email:
red@jernindustri.dk