Choose language Home > Article displaySkip Navigation Links Thursday 17 April 2014
Advertising / Contact  

En oplysende dag i fiberlaserens tegn på Herningholms Erhvervsskole
24 May 2011 / Metal / Af Kim H. Skaarup khs@jernindustri.dk
Print Tip Debat
Der blev sat spot på mulighederne med laser i maskinindustrien, da ATV Semapp og Dansk Maskinteknisk Selskab i forrige uge holdt temadag i det midtjyske.
KONFERENCE
Fagfolk og andre med interesse for mulighederne med brugen af laser i metalindustrien kunne gå noget klogere hjem i kølvandet på en temadag i laserens tegn med en lang række fine indlæg fra ind- og udenlandske specialister.
Scenen var sat på Herningholms Erhvervsskole i Herning, og her kom Bernhard Jessen fra Salvagnini Scandinavia AB ind på den svenske underleverandør Proway AB’s erfaringer med deres i dag halvandet år gamle 1. generations-fiberlaserskæremaskine med en 2 kilowatt multimodelaser, og en samlet opstilling der var præget af en meget stor grad af automation.
Og så var firmaet ikke mindst positivt overrasket over, hvor billig maskinen var i drift.
- Svenskerne har blandt andet sat stor pris på driftsstabiliteten og en enkelt parametersætning som opleves som konstant, lige som maskinen har været præget af lave serviceomkostninger. De har samtidig glædet sig over 70 procent lavere energiomkostninger i forhold til en tilsvarende model, der bruger CO2, sagde han.
I et andet indlæg kom Hubert Wilbs fra Trumpf Maskin AB, Sverige ind på den effektiviseringsgevinst, der kan være med laserbearbejdning.
Her tog han udgangspunkt i en case med en skandinavisk kunde, som ønskede at hæve produktionen fra 16.000 til 25.000 ventilatorhjul i aluminium i seks forskellige størrelser.
I sidste ende modtog virksomheden et automatiseret anlæg, hvor leverandøren kombinerede lasersvejsning og laserskæring. Tiden var en utroligt vigtig faktor, og derfor blev der blandt andet satset på en løsning uden tilsatsmateriale ved svejsningen.
Nyt bud på efteruddannelse
De danske virksomheder har for længst fået øjnene op for de mange muligheder med laserteknologien, og det stiller nye krav til de ansatte.
Derfor kom René Thomassen ind på indholdet af Herningholms Erhvervsskoles kursus Laserskæring for operatører.
Kurset varer en uge og er målrettet ufaglærte i industrien, og som skal arbejde med laserskæreren i hverdagen, og de lærer blandt andet om laserens virkemåde og indlæsning og ændring af programmer.
Og det noget som industrien sætter pris på. - Industrien har taget godt imod kurset og foreløbig er der udsolgt i uge 25, mens der stadig er ledige pladser i uge 37 og 46, lød det med glæde fra René Thomassen, på denne spændende dag der fik opbakning af godt 30 gæster. •
 
 
Gallery (1/2)
Show original picture
Bernhard Jessen fra Salvagnini Scandinavia AB kom ind på den svenske underleverandør Proway AB's erfaringer med deres i dag halvandet år gamle 1. generations fiberlaser skæremaskine.
 Also read...
2 February 2012 kl. 10:00
Temadag om polyurethane technologies
26 January 2012 kl. 12:45
Temadag om fødevarekontaktmaterialer
18 January 2012 kl. 7:00
Cimbria investerer i Trumpf kantpresse
6 December 2011 kl. 11:30
Danmark mangler samlet talentstrategi
30 November 2011 kl. 7:00
Bogballe udvider med fiberlasere fra Salvagnini
22 November 2011
Hård potens hos Trumpf
26 October 2011 kl. 13:00
Temamøde sætter spot på vejrbestandige produkter og overflader
30 August 2011 kl. 9:00
ATV-konference belyser manglende mod til innovation
30 August 2011 kl. 13:00
Kursus i overfladeteknologi til værktøjer
10 August 2011 kl. 11:00
Trumpfs salgskurve stiger stejlt
17 June 2011 kl. 7:15
Staermose investerer i fiberlaser fra Salvagnini Scandinavia
Tip a friend...
Your name:
*
Your email:
*
To email:
*


0
Post a comment!
Here you may express your opinion.
In order to participate in the debate, you must be logged in.
If you are not a registered user, you can create a new account by following this link. The registration process only takes a minute.
LOG IN
Email:
Password:
Remember me
New user
Forgot password
No comments posted yet.

All material on this site is protected by the law regarding copyright. Pictures and text may not be copied, sold or distributed further without permission.
Jern og Maskinindustrien
Smedeholm 12-14, 1. th., DK-2730 Herlev | Tel: +45 70 11 37 00 | Email:
red@jernindustri.dk