Choose language Home > Article displaySkip Navigation Links Friday 25 April 2014
Advertising / Contact  

Danrob leverer FMS-svejseanlæg
12 June 2012 / Automation / Af ft
Print Tip Debat
For at undgå store kapitalbindinger i lagre og færdige emner har Kongskilde investeret i et FMS-anlæg til svejsning af deres komponenter til landbrugsmaskiner. Danrob A/S står for opbygning, installation og oplæring.
SVEJSEANLÆG
Danrob er i øjeblikket ved at teste de sidste opsætninger på et FMS-anlæg, inden det skal opsættes hos kunden Kongskilde på dennes virksomhed.
Anlægget består af en svejserobot, tre ophæftningspladser, samt en transfervogn der binder det hele sammen. Cellen fylder i alt 40x12,5 meter i udvendige mål og kan svejse emner, der vejer op til to tons og fylder op til 2,5 meter i diameter.
- Desværre skal robotanlægget sættes op i udlandet, men vi er stolte over at være valgt som leverandør på projektet. Vi har et godt bagland fra ABB, der har stor erfaring med at projektere denne slags anlæg, siger salgschef Frede Lysemose fra Danrob.
Anlægget
- Den store fordel er at der ingen opstillingstid er på anlægget, og derfor egner det sig fortræffeligt til enkeltstyksproduktion. Det betyder at virksomheden kan reducere både deres mellemvarelagre og færdigvarelagre og dermed minimere kapitalbindingen i lagrene, forlyder det.
Selve anlægget består af fire celler, en celle med svejserobot og tre ophæftningsceller samt en station til ind- og udtagning af emner og fiksturer. Det hele bliver bundet sammen af en transfervogn, der fragter fiksturerne rundt mellem de forskellige punkter.
- Alle fiksturer er udstyret med en chip, således at systemet kan aflæse, hvilket emne det drejer sig om, og hvilket svejseprogram der skal bruges. Det er ubegrænset, hvor mange forskellige emner anlægget kan håndtere, fortæller Frede Lysemose.
Systemet kan også suppleres med et lagersystem, der selv holder styr på fiksturer, mellemvarer og færdigvarer.
- Mange virksomheder kobler deres FMS-anlæg sammen med et lagersystem, der kan holde styr på al logistikken. Det har man dog ikke valgt at gøre i dette tilfælde på grund af den plads, det optager.
- Der er ellers yderligere besparelse at hente ved at lade transfervognen hente nye svejsefiksturer direkte på lageret. Det vil reducere de mandetimer, der går i emnet yderligere.
Continues...
1
2
 
Page 1 of 2
 
 
Gallery (1/4)
Show original picture
Robottekniker Steven Christensen tjekker de sidste detaljer på hovedstyringen. Hver enkelt lille sensor kan overvåges af computeren.
 Also read...
1 May 2012
Danrob er robotpartneren til det hele
17 April 2012
Velkommen til
3 April 2012
Udstillerliste METAL 2012
3 April 2012
Velkommen til
24 January 2012
Robotterne kommer på METAL 2012
Tip a friend...
Your name:
*
Your email:
*
To email:
*


0
Post a comment!
Here you may express your opinion.
In order to participate in the debate, you must be logged in.
If you are not a registered user, you can create a new account by following this link. The registration process only takes a minute.
LOG IN
Email:
Password:
Remember me
New user
Forgot password
No comments posted yet.

All material on this site is protected by the law regarding copyright. Pictures and text may not be copied, sold or distributed further without permission.
Jern og Maskinindustrien
Smedeholm 12-14, 1. th., DK-2730 Herlev | Tel: +45 70 11 37 00 | Email:
red@jernindustri.dk