Choose language Forside > ArtikelvisningSkip Navigation Links Søndag 21. december 2014
Annoncepriser / Kontakt  

Den gode stemning prægede velbesøgt årsmøde hos Spildevandsteknisk Forening
24. juni 2008 / Proces / Af Kim H. Skaarup khs@jernindustri.dk
Print Tip Debat
Sidste måneds årsmøde hos Spildevandsteknisk Forening var præget af uddeling af Vandmiljøprisen 2007 og ikke mindst en rekordstor udstilling der stod i hyggens tegn på en dag, hvor vejret ikke kunne være bedre og leverandørerne kæmpede om gæsternes gunst med mangfoldig teknik, underfundige indslag og nyheder.
ÅRSMØDEUDSTILLING
Det danske vejr viste sig fra sin bedste side, da Spildevandsteknisk Forening afholdt deres store årsmøde den sidste fredag i maj måned ved Arla Foods nye renseanlæg sydøst for Videbæk i Vestjylland.
Det havde små 2000 fagfolk og andre interesserede fundet ud af, og de frekventerede flittigt den rekordstore udstilling med deltagelse af 109 leverandører til branchen, hvor der både blev budt på masser af god mad, informative indslag, og sjove konkurrencer - alt sammen for at skabe en hyggelig stemning og uformel dialog om et seriøst emne der berører de fleste.
I løbet af dagen kunne leder Juddi Stecher Madsen og maskinmester Jørn Bryde Nielsen samtidig glæde sig over, at de fik tildelt Vandmiljøprisen 2007 for deres metodeudvikling i forbindelse med rensning af vand med et særligt højt ammoniak-indhold på Horsens Centralrenseanlæg.
Det gav tidligere problemer på anlægget at skulle rense dette vand.
Med den nye metode kan vandet renses separat.
Hertil kommer, at parret på en kreativ måde har udnyttet centralrenseanlæggets eksisterende bygninger.
- Det har kostet os én million kroner at få metoden indført i en eksisterende bygning. En ny biotank ville have kostet 20 millioner kroner En besparelse som borgerne naturligvis kan mærke, siger Juddi Stecher Madsen.
Udover æren modtog de et rejselegat på 15.000 kroner og en bronzefigur, som alt sammen er indstiftet af Kemira Water Danmark.
Pumpenyhed
Det var dog de mange udstillingsstande der generelt prægede dagen i det vestjyske, og her kunne gæsterne for første gang på en dansk udstilling se Grundfos` nyeste generation af pumpestyringer der kaldes Dedicated Controls, som er beregnet til spildevandspumper.
Hard- og softwaren lanceres lige inden årsskiftet i Danmark, og til den tid kan kunderne glæde sig over det, der ifølge pumpegiganten selv, er en attraktiv pris.
Knap så nyt, men også interessant var en Dosatron doserings- og blandingspumpe, der bruges til at dosere den rette mængde kemikalier i vandet.
Fortsættes...
1
2
3
 
Side 1 af 3
 
 
Billedgalleri (1/9)
Vis originalbillede
$BYLINE_ON$Juddi S. Madsen med diplomet i hånden og Jørn B. Nielsen, der ikke var til stede, kunne glæde sig over, at de fik tildelt Vandmiljøprisen 2007 for en række fremsynede projekter på Horsens Centralrenseanlæg og en efterfølgende formidling af resultaterne.$BYLINE_OFF$
 Læs også...
3. maj 2011 kl. 12:00
Udstillerrekord til kommende årsmøde om spildevand
Tip en ven...
Dit navn:
*
Din email:
*
Til email:
*


0
Skriv en kommentar!
Her har du mulighed for at skrive din uforbeholdne mening.
For at kunne deltage i debatten, skal du være logget ind.
Er du endnu ikke oprettet som bruger kan du gøre det her. Det tager kun et øjeblik.
LOG IND
Email:
Password:
Husk mig
Ny bruger
Glemt password
Der er endnu ingen kommentarer til artiklen.

Al materiale på dette site er beskyttet af loven om ophavsret. Billeder og tekst må ikke uden tilladelse kopieres, sælges eller videredistribueres.
Jern og Maskinindustrien
Smedeholm 12-14, 1. th., DK-2730 Herlev | Tel: +45 70 11 37 00 | Email:
red@jernindustri.dk