Choose language Forside > ArtikelvisningSkip Navigation Links Onsdag 4. marts 2015
Annoncepriser / Kontakt  

PRO Elteknik jagter spildtid med LEAN
18. juni 2012 kl. 11:00 / Virksomheder
Print Tip Debat
KomptenceGruppen har hjulpet virksomheden i Lem med at forvandle syv procent spildtid til effektiv arbejdstid – og nu jagter firmaet 15 pct. mere.
EFFEKTIVISERING
De vestjyske eksportvirksomheder kæmper i disse år hårdt for at skærpe deres konkurrenceevne. Det samme gør de lokale virksomheder, der servicerer dem. Et af de overbevisende eksempler er PRO Elteknik A/S i Lem, der beskæftiger omkring 40 medarbejdere.
Et LEAN-kursus i 2009 satte en effektiv stopper for uorden i elektrikernes værkstedsvogne. Det reducerede montørernes spildtid med at lede efter værktøj og materialer med en halv time om dagen. Sagt på en anden måde – perfekt orden i værkstedsvognene har øget den effektive arbejdstid med syv procent. Som en ekstra sidegevinst er montørernes hverdag mindre stresset.
Vil gentage LEAN-succes
Denne erfaring har igen sendt ledelse og medarbejdere hos PRO Elteknik A/S på LEAN-kursus hos KompetenceGruppen hos UddannelsesCenter Ringkøbing-Skjern.
Resultatet er, at hele otte nye indsatsområder er blevet afdækket. Tilsammen repræsenterer de unødvendig spildtid, som svarer til en forøgelse af den effektive arbejdstid med 15 pct. Foreløbig er handlingsplaner for de tre mest lovende af de otte områder sat i værk.
- Det er helt lavpraktiske ting fra vores hverdag, vi tager op på LEAN-kurserne. Et af de tre indsatsområder hedder morgenspildtid. Her skal vi have minimeret den tid, hvor montørerne står i kø og venter på at få dagens opgaver. På LEAN-kurset analyserede de sig selv frem til en række gode forslag til, hvordan denne ventetid kan bringes ned, siger direktør Karl-Anker Krath, PRO Elteknik.mola
 
 
Vis originalbillede
Jo mindre spildtid, jo flere materialer bruger montørerne i løbet af en arbejdsdag. Det skaber et mersalg pr. medarbejder. Det er en ikke uvæsentlig sidegevinst ved medarbejdernes øgede produktivitet, påpeger direktør Karl-Anker Krath, der her er fotograferet på lageret sammen med Montør Thomas Kjædegaard Marklund, der betegner det seneste LEAN-kursus som en fantastisk god idé.
Tip en ven...
Dit navn:
*
Din email:
*
Til email:
*


0
Skriv en kommentar!
Her har du mulighed for at skrive din uforbeholdne mening.
For at kunne deltage i debatten, skal du være logget ind.
Er du endnu ikke oprettet som bruger kan du gøre det her. Det tager kun et øjeblik.
LOG IND
Email:
Password:
Husk mig
Ny bruger
Glemt password
Der er endnu ingen kommentarer til artiklen.

Al materiale på dette site er beskyttet af loven om ophavsret. Billeder og tekst må ikke uden tilladelse kopieres, sælges eller videredistribueres.
Jern og Maskinindustrien
Smedeholm 12-14, 1. th., DK-2730 Herlev | Tel: +45 70 11 37 00 | Email:
red@jernindustri.dk