Choose language Home > Article displaySkip Navigation Links Thursday 24 April 2014
Advertising / Contact  

PRO Elteknik jagter spildtid med LEAN
18 June 2012 kl. 11:00 / Virksomheder
Print Tip Debat
KomptenceGruppen har hjulpet virksomheden i Lem med at forvandle syv procent spildtid til effektiv arbejdstid – og nu jagter firmaet 15 pct. mere.
EFFEKTIVISERING
De vestjyske eksportvirksomheder kæmper i disse år hårdt for at skærpe deres konkurrenceevne. Det samme gør de lokale virksomheder, der servicerer dem. Et af de overbevisende eksempler er PRO Elteknik A/S i Lem, der beskæftiger omkring 40 medarbejdere.
Et LEAN-kursus i 2009 satte en effektiv stopper for uorden i elektrikernes værkstedsvogne. Det reducerede montørernes spildtid med at lede efter værktøj og materialer med en halv time om dagen. Sagt på en anden måde – perfekt orden i værkstedsvognene har øget den effektive arbejdstid med syv procent. Som en ekstra sidegevinst er montørernes hverdag mindre stresset.
Vil gentage LEAN-succes
Denne erfaring har igen sendt ledelse og medarbejdere hos PRO Elteknik A/S på LEAN-kursus hos KompetenceGruppen hos UddannelsesCenter Ringkøbing-Skjern.
Resultatet er, at hele otte nye indsatsområder er blevet afdækket. Tilsammen repræsenterer de unødvendig spildtid, som svarer til en forøgelse af den effektive arbejdstid med 15 pct. Foreløbig er handlingsplaner for de tre mest lovende af de otte områder sat i værk.
- Det er helt lavpraktiske ting fra vores hverdag, vi tager op på LEAN-kurserne. Et af de tre indsatsområder hedder morgenspildtid. Her skal vi have minimeret den tid, hvor montørerne står i kø og venter på at få dagens opgaver. På LEAN-kurset analyserede de sig selv frem til en række gode forslag til, hvordan denne ventetid kan bringes ned, siger direktør Karl-Anker Krath, PRO Elteknik.mola
 
 
Show original picture
Jo mindre spildtid, jo flere materialer bruger montørerne i løbet af en arbejdsdag. Det skaber et mersalg pr. medarbejder. Det er en ikke uvæsentlig sidegevinst ved medarbejdernes øgede produktivitet, påpeger direktør Karl-Anker Krath, der her er fotograferet på lageret sammen med Montør Thomas Kjædegaard Marklund, der betegner det seneste LEAN-kursus som en fantastisk god idé.
 Also read...
15 December 2008 kl. 7:30
Arne Refslund stopper når skoleåret slutter
Tip a friend...
Your name:
*
Your email:
*
To email:
*


0
Post a comment!
Here you may express your opinion.
In order to participate in the debate, you must be logged in.
If you are not a registered user, you can create a new account by following this link. The registration process only takes a minute.
LOG IN
Email:
Password:
Remember me
New user
Forgot password
No comments posted yet.

All material on this site is protected by the law regarding copyright. Pictures and text may not be copied, sold or distributed further without permission.
Jern og Maskinindustrien
Smedeholm 12-14, 1. th., DK-2730 Herlev | Tel: +45 70 11 37 00 | Email:
red@jernindustri.dk