Choose language Home > Article displaySkip Navigation Links Wednesday 16 April 2014
Advertising / Contact  

Stor offshore-satsning i Sverige
21 December 2011 kl. 10:45 / Arkiv / Af jph
Print Tip Debat
Eksperter fra Grontmij får hovedrolle i Eons største offshore-satsning i Sverige.
AKTIVITET
Eons vindmøllepark ved Kårehamn i Sydsverige bliver virksomhedens største offshore-satsning til dato.
Grontmijs ekspertise inden for projektledelse samt sundhed, sikkerhed og miljø bidrager til tilblivelsen af den nye vindmøllepark.
- Det var Grontmijs kompetencer, der var det afgørende. Vi har gode erfaringer fra samarbejdet med Grontmij i andre vindenergiprojekter, og når det for eksempel gælder spørgsmålet om sikkerhed er det afgørende med erfaring fra andre offshore-projekter, siger Anders Ljungman, Eons projektchef for vindmølleparken i Kårehamn.
Eon Vind vil bygge 16 vindmøller uden for Kårehamn ved Ölands nordøstlige kyst. Grontmijs projektledere er blandt andet ansvarlige for at finde brugbare løsninger til adgangen til energinettet samt fundamentet til de 16 vindmøller.
Havmølleparkens kapacitet skønnes at blive 48 MW med en årlig produktion på cirka 180 GWh, og vindmølleparken vil dermed forsyne omkring 30.000 husstande om året med elektricitet.
Vindmølleparken, som bliver den hidtil største i Østersøen, bliver gjort mulig ved hjælp af Dynamic Line Rating i elnettet.
Det er en innovativ teknik, der øger kapaciteten i de eksisterende elnet, så man undgår at bygge nyt og derved foretage yderligere indgreb i naturen.
- Vi ser en klar fordel i at benytte denne teknik, fordi den gør det muligt at få fuld effekt fra vindmølleparken året rundt, fortæller afdelingsdirektør Niels Kåre Bruun fra Grontmij, og fortsætter:
- Vindmølleparken uden for Kårehamn er et godt skridt på vejen i forhold til at øge andelen af vedvarende energi i Sverige. Den årlige produktion på 180 GWh svarer til, at man sparer cirka 160.000 tons CO2 om året – hvilket må siges at være en betydelig miljøgevinst.
Vindmølleprojektet følger Eons politik for sundhed, sikkerhed og miljø (HSSE).
Grontmijs ekspertise på området sikrer, at Eon overholder gældende love og regler samt de krav Eon stiller til alle sine samarbejdspartnere.
Continues...
1
2
 
Page 1 of 2
 
 
Show original picture
Offshore vindmølleparken ved Kårehamn påbegyndtes i 2011 og forventes at være operationel ved udgangen af 2013.
 Also read...
26 March 2012 kl. 11:00
Grontmij styrker vand- og energisegmentet
18 January 2012 kl. 7:45
Offshorebranchen snupper Vestas-metallere
Tip a friend...
Your name:
*
Your email:
*
To email:
*


0
Post a comment!
Here you may express your opinion.
In order to participate in the debate, you must be logged in.
If you are not a registered user, you can create a new account by following this link. The registration process only takes a minute.
LOG IN
Email:
Password:
Remember me
New user
Forgot password
No comments posted yet.

All material on this site is protected by the law regarding copyright. Pictures and text may not be copied, sold or distributed further without permission.
Jern og Maskinindustrien
Smedeholm 12-14, 1. th., DK-2730 Herlev | Tel: +45 70 11 37 00 | Email:
red@jernindustri.dk