Choose language Forside > ArtikelvisningSkip Navigation Links Mandag 2. marts 2015
Annoncepriser / Kontakt  

Danskere forventer ekstra feriedage på job
28. juni 2012 kl. 14:42 / INDLAND / Kilde: Ritzau
Print Tip Debat
En ny undersøgelse viser, at 86 procent af private virksomheder i Danmark giver deres ansatte ekstra ferie.
Det betragtes ikke længere som et personalegode, når arbejdsgivere tilbyder deres ansatte en sjette ferieuge. Ifølge en ny undersøgelse er de ekstra feriedage blevet en helt normal del af danskernes lønpakke.
Ud af 678 private virksomheder svarede 86 procent, at deres ansatte får fire til fem feriedage ud over de lovpligtige 25 dage.
- Det har ændret sig fra at være et lokkemiddel til at være et markedsparameter, som 86 procent i forvejen tilbydes, siger HR Direktør John Lind Thomsen ved Multidata, der står bag undersøgelsen.
Han forklarer, at der ikke altid er en sammenhæng mellem, hvad man som virksomhed og samfund ønsker.
- Virksomheder tænker på mikroplan og på, hvad er bedst for virksomheden. Hvis man vil tiltrække arbejdskraft og være med i konkurrencen om de dygtige medarbejdere, må man give samme standarder, forklarer Thomsen.
- Kigger man på makroplan, så kan det godt undre, at vi som nation tillader, at virksomheder giver mere ferie end det lovpligtige, når vi har brug for ekstra arbejdskraft i de kommende år, fortsætter han.
Men selvom størstedelen af de ansatte på nuværende tidspunkt får ekstra feriedage svarende til en sjette ferieuge, så tvivler Thomsen på, at en syvende ferieuge er på vej til lønforhandlingerne.
- Det har hårde vilkår lige nu grundet den politiske dagsorden, men det var jo sådan, den sjette ferieuge startede. En dag blev til to - og til sidst en lille uge, tilføjer han.
Chefkonsulent og advokat ved Dansk Erhverv, Michael Hegelund Nielsen, tror slet ikke på den syvende ferieuge. Han mener desuden, at de fem ekstra feriedage stadig skal ses som personalegoder.
- I et eller andet omfang er det normalt at få ekstra feriedage. Men der er ingen tvivl om, at en såkaldt sjette ferieuge er en personalegode. Hvis 86 procent lokker med det, er det ikke så godt et lokkemiddel. Ikke desto mindre er det ikke alle, der får det, siger han.
- Den syvende ferieuge er bestemt ikke på vej ifølge Dansk Erhverv, tilføjer Nielsen.
Ham tilføjer, at det er diskussionen om effektivisering, der gør, at det ikke bliver til mere ferie for danskerne.
/ritzau/
 
 
Tip en ven...
Dit navn:
*
Din email:
*
Til email:
*


0
Skriv en kommentar!
Her har du mulighed for at skrive din uforbeholdne mening.
For at kunne deltage i debatten, skal du være logget ind.
Er du endnu ikke oprettet som bruger kan du gøre det her. Det tager kun et øjeblik.
LOG IND
Email:
Password:
Husk mig
Ny bruger
Glemt password
Der er endnu ingen kommentarer til artiklen.

Al materiale på dette site er beskyttet af loven om ophavsret. Billeder og tekst må ikke uden tilladelse kopieres, sælges eller videredistribueres.
Jern og Maskinindustrien
Smedeholm 12-14, 1. th., DK-2730 Herlev | Tel: +45 70 11 37 00 | Email:
red@jernindustri.dk