Choose language Forside > ArtikelvisningSkip Navigation Links Onsdag 4. marts 2015
Annoncepriser / Kontakt  

Stigende interesse for store varmepumpeanlæg
30. juli 2012 kl. 11:45 / Produktnyt / Af Lotte Brochmann
Print Tip Debat
Nye varmepumpeanlæg giver maksimal energiudnyttelse og halverer varmeudgifterne
De stigende energipriser får nu virksomheder, institutioner og boligforeninger til at se på løsninger, der kan sikre en bedre fyringsøkonomi i fremtiden.
- Her er den nye generation af store varmepumpeanlæg en af de mest rentable investeringer, fortæller Mads Hougaard fra Dansk Varmepumpe Industri. Den typiske tilbagebetalingstid er på 5-6 år, og med en levetid på ca. 25 år for denne type anlæg, bliver den samlede økonomi særdeles fordelagtig, lyder det fra Dansk Varmepumpe Industri, som mærker en stigende interesse for den relativt grønne teknologi fra bl.a. ingeniører og arkitekter.
Det er især mulighederne for at kombinere med andre varmesystemer, der gør de nye varmepumper attraktive i større byggerier.
- Teknologi og styringer er nu så fleksible, at et varme-pumpeanlæg kan arbejde sammen med oliefyr, gasfyr og fjernvarme samt solfangere og jordvarme, siger Mads Hougaard. Det giver frihed til enten at vælge en udskiftning af de eksisterende varmekilder, eller til at fortsætte med dem i det omfang, man ønsker.
Lagrer overskudsvarmen
De nye varmepumpeanlæg fra DVI, der er baseret på teknologierne Luft-vand og Væske-vand, udmærker sig ved at udnytte energien maximalt. Nu er det f.eks. muligt at lagre overskudsvarme fra solfangere til senere brug, så der kan
holdes en høj effektfaktor på varmepumpen.
Via en varmtgas-veksler til brugsvand er det også muligt at sikre en økonomisk lagring af centralvarmevand med høje temperatur på mellem 60°-80°.
De intelligente styringer betyder samtidigt, at det eksempelvis ikke er nødvendigt, at have en separat solvarmestyring.
– Omkostningerne til opvarmning stiger konstant, men med de nye anlæg får man en langtidsholdbar god økonomi, hvor teknologien også er grønnere og mere miljøvenlig, slutter Mads Hougaard.
 
 
Vis originalbillede
Tip en ven...
Dit navn:
*
Din email:
*
Til email:
*


0
Skriv en kommentar!
Her har du mulighed for at skrive din uforbeholdne mening.
For at kunne deltage i debatten, skal du være logget ind.
Er du endnu ikke oprettet som bruger kan du gøre det her. Det tager kun et øjeblik.
LOG IND
Email:
Password:
Husk mig
Ny bruger
Glemt password
Der er endnu ingen kommentarer til artiklen.

Al materiale på dette site er beskyttet af loven om ophavsret. Billeder og tekst må ikke uden tilladelse kopieres, sælges eller videredistribueres.
Jern og Maskinindustrien
Smedeholm 12-14, 1. th., DK-2730 Herlev | Tel: +45 70 11 37 00 | Email:
red@jernindustri.dk