Choose language Home > Article displaySkip Navigation Links Saturday 19 April 2014
Advertising / Contact  

Stigende interesse for store varmepumpeanlæg
30 July 2012 kl. 11:45 / Produktnyt / Af Lotte Brochmann
Print Tip Debat
Nye varmepumpeanlæg giver maksimal energiudnyttelse og halverer varmeudgifterne
De stigende energipriser får nu virksomheder, institutioner og boligforeninger til at se på løsninger, der kan sikre en bedre fyringsøkonomi i fremtiden.
- Her er den nye generation af store varmepumpeanlæg en af de mest rentable investeringer, fortæller Mads Hougaard fra Dansk Varmepumpe Industri. Den typiske tilbagebetalingstid er på 5-6 år, og med en levetid på ca. 25 år for denne type anlæg, bliver den samlede økonomi særdeles fordelagtig, lyder det fra Dansk Varmepumpe Industri, som mærker en stigende interesse for den relativt grønne teknologi fra bl.a. ingeniører og arkitekter.
Det er især mulighederne for at kombinere med andre varmesystemer, der gør de nye varmepumper attraktive i større byggerier.
- Teknologi og styringer er nu så fleksible, at et varme-pumpeanlæg kan arbejde sammen med oliefyr, gasfyr og fjernvarme samt solfangere og jordvarme, siger Mads Hougaard. Det giver frihed til enten at vælge en udskiftning af de eksisterende varmekilder, eller til at fortsætte med dem i det omfang, man ønsker.
Lagrer overskudsvarmen
De nye varmepumpeanlæg fra DVI, der er baseret på teknologierne Luft-vand og Væske-vand, udmærker sig ved at udnytte energien maximalt. Nu er det f.eks. muligt at lagre overskudsvarme fra solfangere til senere brug, så der kan
holdes en høj effektfaktor på varmepumpen.
Via en varmtgas-veksler til brugsvand er det også muligt at sikre en økonomisk lagring af centralvarmevand med høje temperatur på mellem 60°-80°.
De intelligente styringer betyder samtidigt, at det eksempelvis ikke er nødvendigt, at have en separat solvarmestyring.
– Omkostningerne til opvarmning stiger konstant, men med de nye anlæg får man en langtidsholdbar god økonomi, hvor teknologien også er grønnere og mere miljøvenlig, slutter Mads Hougaard.
 
 
Show original picture
Tip a friend...
Your name:
*
Your email:
*
To email:
*


0
Post a comment!
Here you may express your opinion.
In order to participate in the debate, you must be logged in.
If you are not a registered user, you can create a new account by following this link. The registration process only takes a minute.
LOG IN
Email:
Password:
Remember me
New user
Forgot password
No comments posted yet.

All material on this site is protected by the law regarding copyright. Pictures and text may not be copied, sold or distributed further without permission.
Jern og Maskinindustrien
Smedeholm 12-14, 1. th., DK-2730 Herlev | Tel: +45 70 11 37 00 | Email:
red@jernindustri.dk