Choose language Forside > ArtikelvisningSkip Navigation Links Fredag 6. marts 2015
Annoncepriser / Kontakt  

Fremstillingsindustrien skal markere dansk viden på verdensplan
31. juli 2012 kl. 17:00 / Automation / Af Lotte Brochmann
Print Tip Debat
Industrirobotter kommer til at spille en markant rolle ved årets store robotevent for ledere og beslutningstagere
Danske ledere og beslutningstagere indenfor fremstillingsindustrien får mulighed for at markere dansk viden på verdensplan, når konferencen RoboBusiness Leadership Summit 2012 løber af stablen 22.-24. oktober i Pittsburgh, USA. En konference, som har stor betydning for den fremtidige udvikling af dansk fremstillingsindustri.
- Danske industrivirksomheder kan i særlig grad vinde ved indførelse af moderne robotteknologi, da vores lønandele ofte er højere end hos vore konkurrenter i udlandet. Udviklingen af fremtidens robotter er en stor politisk og strategisk opgave. Det er simpelthen nødvendigt, for at få rentable systemer og gode standarder på tværs i branchen, udtaler branchedirektør Ole Storm Jeppesen, Brancheservicecenter Metal- og Maskinindustrien og bestyrelsesmedlem i Dansk Robot Netværk (DIRA).
RoboBusiness Leadership Summit er epicentret for dette strategiske fokus, hvor virksomhedsledere fra hele verden mødes for at få den nyeste viden og skabe netværk med andre virksomhedsledere internationalt, og hvor retningen bliver udstukket. En deltagelse giver unikke proaktive muligheder for at tilpasse og klargøre sin virksomhed til fremtidens robotter, så man får en god indføring og overgangsperiode, fortsætter Ole Storm Jeppesen.
Robotterne styrker konkurrenceevnen
Effekten af robotter i dansk fremstillingsindustri var for nylig genstand for en undersøgelse fra Ugebrevet A4. Den bekræftede, at robotter er med til at styrke dansk produktions konkurrenceevne i forhold til lavtlønsområder, såvel som de enkelte virksomheders bundlinje. Derfor har den nye generation af industrirobotter stor interesse.
En "Robot Co-Worker" er en robotassistent og er en robottype, der hurtigt kan flyttes, konfigureres og oplæres af personer uden dybdegående kendskab til robotter. Den nye robottypes primære opgave er ikke blot at erstatte mennesker, men i høj grad at arbejde sammen med mennesker på arbejdspladsen som et ekstra værktøj i kassen.
På RoboBusiness-konferencen i år forventes Rethink Robotics at løfte sløret for deres nye kooperative industrirobot. Enten i Rodney Brooks´keynote State of the Robotics Industry - Investment Trends, eller på workshoppen Remaking Manufacturing with Robotics.
 
 
Vis originalbillede
Branchedirektør Ole Storm Jeppesen
Tip en ven...
Dit navn:
*
Din email:
*
Til email:
*


0
Skriv en kommentar!
Her har du mulighed for at skrive din uforbeholdne mening.
For at kunne deltage i debatten, skal du være logget ind.
Er du endnu ikke oprettet som bruger kan du gøre det her. Det tager kun et øjeblik.
LOG IND
Email:
Password:
Husk mig
Ny bruger
Glemt password
Der er endnu ingen kommentarer til artiklen.

Al materiale på dette site er beskyttet af loven om ophavsret. Billeder og tekst må ikke uden tilladelse kopieres, sælges eller videredistribueres.
Jern og Maskinindustrien
Smedeholm 12-14, 1. th., DK-2730 Herlev | Tel: +45 70 11 37 00 | Email:
red@jernindustri.dk