Choose language Forside > ArtikelvisningSkip Navigation Links Tirsdag 3. marts 2015
Annoncepriser / Kontakt  

Anerkendt rumforsker i spidsen for DTU Space
3. august 2012 kl. 5:00 / Navne / Af Lotte Brochmann
Print Tip Debat
Danmarks største rumforskningsinstitut skal være et endnu bedre sted at forske, undervise og studere
DTU har ansat den fremtrædende rumforsker Kristian Pedersen som ny institutdirektør for DTU Space. Han kommer fra en stilling som direktør for Københavns Universitets Space Science Center.
- Vi er glade for, at Kristian Pedersen har sagt ja til stillingen som institutdirektør på DTU Space. Med sine stærke forskningsmæssige kompetencer og ledelsesmæssige erfaring vil han blive en stor gevinst for både DTU Space og for instituttets samarbejdspartnere," udtaler DTU's rektor, Anders Bjarklev i en pressemeddelelse.
Er drømmejob
Ifølge Kristian Pedersen selv, vil han fokusere på dels at gøre DTU Space til et endnu bedre sted at forske, undervise og studere, dels at styrke samarbejdet med de øvrige DTU-institutter og med partnere blandt internationale universiteter og virksomheder.
- DTU Space er langt det største rumforskningsinstitut i Danmark, og for mig er det et drømmejob at stå i spidsen for instituttet og dermed påvirke den retning, som dansk rumforskning skal følge. Vi beskæftiger os med "rocket science", og det skal vi være stolte af og fortælle til omverdenen. Det glæder jeg mig til at gøre sammen med mine nye kolleger og de studerende, siger Kristian Pedersen.
Har udviklet avancerede instrumenter til rumforskning
Kristian Pedersen var i 2009 den drivende kraft bag etableringen af Københavns Universitets Space Science Center, som i dag tæller 100 forskere. Centeret har under Kristian Pedersens ledelse deltaget i flere af NASA's og ESA's rummissioner, bidraget til adskillige tværfaglige forskningsprojekter og udviklet et tæt samarbejde med erhvervslivet.
Han har i en årrække været involveret i udviklingen af nye instrumenter til rumforskningen. Senest har han siden 2011 stået i spidsen for udvikling af nye avancerede instrumenter til Nordic Optical Telescope i Spanien og til European Southern Observatory's teleskoper i Chile.
Fortsættes...
1
2
 
Side 1 af 2
 
 
Vis originalbillede
Tip en ven...
Dit navn:
*
Din email:
*
Til email:
*


0
Skriv en kommentar!
Her har du mulighed for at skrive din uforbeholdne mening.
For at kunne deltage i debatten, skal du være logget ind.
Er du endnu ikke oprettet som bruger kan du gøre det her. Det tager kun et øjeblik.
LOG IND
Email:
Password:
Husk mig
Ny bruger
Glemt password
Der er endnu ingen kommentarer til artiklen.

Al materiale på dette site er beskyttet af loven om ophavsret. Billeder og tekst må ikke uden tilladelse kopieres, sælges eller videredistribueres.
Jern og Maskinindustrien
Smedeholm 12-14, 1. th., DK-2730 Herlev | Tel: +45 70 11 37 00 | Email:
red@jernindustri.dk