Choose language Home > Article displaySkip Navigation Links Wednesday 23 April 2014
Advertising / Contact  

Anerkendt rumforsker i spidsen for DTU Space
3 August 2012 kl. 5:00 / Navne / Af Lotte Brochmann
Print Tip Debat
Danmarks største rumforskningsinstitut skal være et endnu bedre sted at forske, undervise og studere
DTU har ansat den fremtrædende rumforsker Kristian Pedersen som ny institutdirektør for DTU Space. Han kommer fra en stilling som direktør for Københavns Universitets Space Science Center.
- Vi er glade for, at Kristian Pedersen har sagt ja til stillingen som institutdirektør på DTU Space. Med sine stærke forskningsmæssige kompetencer og ledelsesmæssige erfaring vil han blive en stor gevinst for både DTU Space og for instituttets samarbejdspartnere," udtaler DTU's rektor, Anders Bjarklev i en pressemeddelelse.
Er drømmejob
Ifølge Kristian Pedersen selv, vil han fokusere på dels at gøre DTU Space til et endnu bedre sted at forske, undervise og studere, dels at styrke samarbejdet med de øvrige DTU-institutter og med partnere blandt internationale universiteter og virksomheder.
- DTU Space er langt det største rumforskningsinstitut i Danmark, og for mig er det et drømmejob at stå i spidsen for instituttet og dermed påvirke den retning, som dansk rumforskning skal følge. Vi beskæftiger os med "rocket science", og det skal vi være stolte af og fortælle til omverdenen. Det glæder jeg mig til at gøre sammen med mine nye kolleger og de studerende, siger Kristian Pedersen.
Har udviklet avancerede instrumenter til rumforskning
Kristian Pedersen var i 2009 den drivende kraft bag etableringen af Københavns Universitets Space Science Center, som i dag tæller 100 forskere. Centeret har under Kristian Pedersens ledelse deltaget i flere af NASA's og ESA's rummissioner, bidraget til adskillige tværfaglige forskningsprojekter og udviklet et tæt samarbejde med erhvervslivet.
Han har i en årrække været involveret i udviklingen af nye instrumenter til rumforskningen. Senest har han siden 2011 stået i spidsen for udvikling af nye avancerede instrumenter til Nordic Optical Telescope i Spanien og til European Southern Observatory's teleskoper i Chile.
Continues...
1
2
 
Page 1 of 2
 
 
Show original picture
Tip a friend...
Your name:
*
Your email:
*
To email:
*


0
Post a comment!
Here you may express your opinion.
In order to participate in the debate, you must be logged in.
If you are not a registered user, you can create a new account by following this link. The registration process only takes a minute.
LOG IN
Email:
Password:
Remember me
New user
Forgot password
No comments posted yet.

All material on this site is protected by the law regarding copyright. Pictures and text may not be copied, sold or distributed further without permission.
Jern og Maskinindustrien
Smedeholm 12-14, 1. th., DK-2730 Herlev | Tel: +45 70 11 37 00 | Email:
red@jernindustri.dk